Kiek kavos puodelių išgeriate per dieną?

Kiek kavos puodelių išgeriate per dieną?

24. Nov 2015, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mokslininkai tvirtina - gausus kavos vartojimas neigiamai veikia nėštumą. Kiek jūs puodelių per dieną išgeriate, o gal geriate be kofeino?

Tyrimai parodė, jog kava nedaro pastebimos žalos nėščios moters organizmui, tačiau visgi patariama ją riboti. Rekomenduojama didžiausia dozė bet kuriame nėštumo trimestre – 200 mg per parą.

Perdozuota kavos norma gali padaryti rimtų bėdų. Ankstyvame nėštumo periode didelis kofeino kiekis galo įtakoti persileidimą, o vėlesniame periode – gali tapti Cezario operacijos priežastimi.

Pagal statistikos duomenis, didelio kavos kiekio vartojimas 15% padidina persileidimo riziką ir 12% - Cezario operaciją. Pagrindinis to „kaltininkas“ – kofeinas, esantis kavoje. Taip pat patariama apriboti ir kitus gėrimus, turinčius sudėtyje kofeino.

Skaičiuokite kofeino kiekį

Pasak akušerės ginekologės Birutės Ramanauskienės, jei kavos gėrimas suteikia jums tikrą dienos malonumą, tam, kad galėtumėte gerti kavą ramia širdimi ir sąžine – pasiskaičiuokite, kiek suvartojate per dieną ne kavos, o kofeino. 

"Reikėtų praktiškai paskaičiuoti, kiek gi kofeino gaunate. Nieko kito nevartojant, tik geriant vandenį ar švelnią žolelių arbatą, per dieną galite išgerti du puodelius kavos. Bet turėkite galvoje, kad kofeinas yra ir kituose gėrimuose - juodoje, žalioje arbatose, energetiniuose gėrimuose. Jų, žinoma, reikėtų vengti ne tik dėl paslėpto kofeino, bet ir dėl cukraus. Tad jei per dieną vartojate šių gėrimų bei ne vieną puodelį arbatos ir dar kavos, tuomet kofeino bus tikrai per daug", - pasakojo gydytoja.

Ar jūs nepiktnaudžiaujate kava nėštumo metu?

LePukuota LePukuota 24. Nov 2015, 17:43

Geriu 1 puodelį per dieną ir ne ryte o dienos metu, gydytoja netgi rekomendavo ir arbatas su kofeinu, nes labai žemas spaudimas. O kava tikrai šiek tiek suteikia žvalumo, bent kelioms valandoms.