Kas yra sąmoningas nėštumas? Interviu su akušere Ieva

Kas yra sąmoningas nėštumas? Interviu su akušere Ieva

17. Apr 2018, 08:42 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pastaraisiais metais daug kalbama apie sąmoningą nėštumą. Kuo jis ypatingas? Ką abu būsimi tėvai turėtų suvokti ir žinoti? Kalbamės su akušere, žindymo konsultante, "Gandro lizdas" įkūrėja Ieva Girdvainiene.

Sąmoningas nėštumas - tai planuotas nėštumas, kuriam ruoštis šeima pradeda dar prieš pastojant. Planuojamas pastojimas ir “vaikelio“ kvietimas atkeliauti būtent pas šiuos tėvelius. Tai yra dvasinio ryšio kūrimas su į pasaulį besiruošiančia nauja gyvybe. Žinoma, net ir labai kruopščiai planuojant kartais reikia tiesiog pasitikėti pasauliu ir pajusti juslėmis, juk žmogus yra “gyvūnas” ir instinktyviai daug ką jaučia, tik kartais Vakarų kultūroje tai pamiršta.

Sąmoningas nėštumas gali būti ir ne visai planuotas, tačiau labai svarbu, kad nuo pirmųjų pastojimo ženklų šeima suvoktų šio virsmo prasmę, išgyventų nėštumą ir ruoštųsi susitikimui su nauju pasaulio gyventoju. Tėvai turi suvokti, kad jų stiprus ryšys bus dar stipresnis, kai išmoks juo pasidalinti.

Harmoningų santykių kūrimas

Žinoma, pora neturėtų pamiršti savo harmoningų santykių kūrimo, nes tik pilnatvėje ir saugioje šeimoje gali įvykti sąmoningas nėštumas. Visada primenu besilaukiančioms šeimoms apdovanoti vienas kitą dėmesiu, ypač svarbu moteriai suteikti pilną pasitikėjimą pasauliu ir tai kiekvieno vyro pareiga nėštumo metu. Svarbu suprasti, kad gamta yra stipri ir savarankiška, mes galime išbūti tą laiką darnoje su aplinka.

Būsimi tėveliai po pirmojo trimestro nėštumo metu, kada būtinas tylus stebėjimas, jau antro trimestro pradžioje gali garsiai pranešti pasauliui apie savo džiaugsmą. Svarbu pradėti ruošti ne materialinį kraitį, bet žinių bagažą. Mes gyvename perteklinėje visuomenėje, kada suruošti kraitelį nėra sudėtinga, daug svarbiau įvertinti tikruosius poreikius ir ruoštis susitikimui ir buvimui kartu.

Mylėkite savo kūną ir padėkite jam keistis

Rekomenduojame patyrusių specialistų ir medikų konsultacijas, o ne asmenines kitų šeimų patirtis. Mes visi esame individualūs ir mūsų patirtys yra unikalios. Svarbu kiekvienos moters pojūčiai, mylėkite savo kūną ir padėkite jam keistis.

Visus aplankančius jausmus stenkitės įvardinti vyrui ar kitam artimam žmogui, su kuriuo norisi dalintis. Jūsų šeimos pasaulis tikrai keičiasi, svarbu, kad tai vyktų harmoningai, pasitikint pasirinktais specialistais, bet prisimenant, kad pagrindiniai veikėjai esate Jūs.

Tik nuo šeimos pasiruošimo priklauso gimdymo proceso eiga ir sklandus pogimdyvinis laikotarpis, turite turėti teigiamą viziją svarbiausiam virsmui jūsų gyvenime.

Linkiu sklandžios ir sąmoningos tėvystės pasiruošus.

Visus būsimus tėvelius akušerė I.Girdvainienė kviečia į paskaitas - tėvystės įgūdžių pradžiamokslį

20180416222946-21527.jpg

 20180406181340-59889.jpg

Ekspertai

Ieva Girdvainienė

Akušerė, tėvystės mokyklos www.gandrolizdas.lt įkūrėja
Ieva Girdvainienė in-vecaku-skola