Kas nėštutei padeda kovoti su strijomis?

16. Nov 2016, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Devyni laukimo mėnesiai padovanoja ne tik nesuskaičiuojamas laimės akimirkas. Padovanoja ir tam tikrus iššūkius. Vienas tokių – strijos. Kada ir kaip besilaukiančiai moteriai reikia pradėti rūpintis oda?

Laikotarptį, kuomet moteris laukiasi kūdikio, tai jau išgyvenusios mamos neretai vadina ypatingu, o gal net šiek tiek stebuklingu. Iš tiesų, o koks pasaulyje yra didesnis stebuklas, nei širdelė, pradedanti plakti po moters širdele?

Ir kasdien besikeičiantis kūnas – augantis pilvukas kasdien primena apie tai, jog stebuklas įsčiose stiprėja, bręsta ir ruošiasi vieną dieną užgimti.

Tiesa, moters kūnas, saugantis šį stebuklą, patiria daug iššūkių, nepaisant to, jog laukimasis, pasak medikų, yra fiziologinė moters būklė.

Pasak gydytojos akušerės ginekologės Editos Kastienės, moters organizmas nėštumo metu patiria daug fiziologinių polyčių. Keičiasi visos organų sistemos, taip pat ir odos būklė: "Augant mažyliui pilvelyje, didėja gimda, kartu tempiasi ir oda, todėl tenka didelis išbandymas jos elastingumui".

Kodėl šiandien apsistojame ties oda? Oda - itin svarbus kiekvieno žmogaus organas, kuriam tenka didelė užduotis tiek laukimosi periodu, tiek ir po jo.

"Oda yra pats didžiausias žmogaus organas, jis dengia nuo pusantro iki dviejų kvadratinių metrų kūno paviršiaus ploto. Oda atlieka daug funkcijų - apsauginę, termoreguliacinę, jutiminę, bet kartu atlieka ir sekrecinę funkciją - šalina šlakus iš organizmo. Todėl svarbu ją tinkamai prižiūrėti tiek nesilaukiant kūdikio, tiek nėštumo laikotarpiu", - patarė gydytoja. 

Simona, antrą kartą patirianti laukimosi stebuklą, pasakoja, jog savo kūnu kruopščiai rūpinasi visuomet - niekada nesustojo judėti: arba pėstute į darbą, arba po darbo į sporto klubą.

Simona, pasitarusi su specialistais, suaktyvino ne tik savo sporto režimą, bet ir kūno priežiūrą. Juk, pasak jaunos moters, jei kūnas patiria daugiau išbandymų – tai ir padėti jam reikia stipriau. 

Kaip pastebėjo gydytoja akušerė E.Kastienė, pagrindiniai nėščiųjų skundai prasideda antrame-trečiame trimestre dėl odos problemų - odos sausumo, strijų, niežulio, aknės.

Netrukus antrojo mažylio susilauksianti Simona neslepia džiaugsmo – itin rimtų odos problemų jai išvengti pavyko lengvai.

Kaip teigia gydytoja, nuo 75 iki 90 procentų baltosios rasės moterų atsiranda strijų mėštumo metu.

"Strijos atsiranda tuomet, kai tempiantis odai įplyšta elastinės kolageno skaidulos, tada atsiranda dryžiai odoje. Tai kosmetinė problema - po nėštumo jos tampa ne tokios ryškios, išblunka, bet odos vaizdas nebus toks, koks buvo iki nėštumo" , - pasakojo gydytoja akušerė E.Kastienė ir pridūrė, jog kuo daugiau moteris priauga svorio, tuo didesnė žinoma ir strijų tikimybė.

Besilaukdamos savo mažylio, esame linkusios užmiršti viską pasaulyje ir rūpintis tik stebuklu, augančiu mūsų kūne, tačiau atminkite, kad tik  savimi patenkinta ir laiminga mama, augins laimingą kūdikį. 

“Re-Gen Oil” – profesionali odos priežiūros priemonė, kuri veiksmingai kovoja su strijomis ir saugo nuo jų atsiradimo, pastebimai mažina randų, raukšlių žymes bei pigmentines dėmes. Tinka naudoti nėštumo metu ir po jo. Dėl išskirtinės sudėties su veikliuoju komponentu PCL Liquid oda stipriai drėkinama, skatinamas jos atsinaujinimas ir gerinamas elastingumas. 

20161113183206-42193.jpg