Karštas reportažas iš „Bomond“ grožio salono: Kaip nėštutė Rima lepinosi grožio procedūromis

Karštas reportažas iš „Bomond“ grožio salono: Kaip nėštutė Rima lepinosi grožio procedūromis

11. Sep 2013, 16:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nėštumas – vienas gražiausių etapų moters gyvenime, kurio metu, nekantriai laukdami susitikimo su mažyliu, neturime pamiršti ir savęs. Anot „Bomond“ grožio salono kosmetologės Tatjanos Klimašauskienės, nėštumo metu turime itin atidžiai prižiūrėti ir palepinti veido odą, kuri šiuo laikotarpiu tampa ypač jautri bei sudirgusi.

Tad vieną gražią rugsėjo popietę Mamyčių klubas nutarė užsukti į šį saloną, kur stebėjome, kaip būsima mamytė Rima mėgaujasi atpalaiduojančiu veido masažu bei kitais grožio malonumais.

Pirmiausia susipažinkime su Mamyčių klubo nare, būsima mamyte Rima. Spėkite, koks šiuo metu jos nėštumo trimestras.

20130911161548-42097.jpg

Pamačiusi Rimą aš pagalvojau, kad jai – trečias, na daugiausiai ketvirtas nėštumo mėnuo, pasirodo, mamytei jau 30 nėštumo savaitė, tad gimdyti jau lapkritį.

„Visi taip sako, sunkiai matyti mano nėštumas. Darbe net dekretinių nenorėjo išleisti. Galbūt pilvukas nesimato ryškiai dėl to, kad esu labai aukšta, o vaikutis, kaip gydytoja sakė, gims taip pat aukštas, jis dabar guli išilgai mano pilvuko. Bus tikras krepšininkas ar krepšininkė“, - nusijuokia Rima ir priduria, kad nėštumo metu jaučiasi puikiai.

Moteris mėgsta įvairias veidą lepinančias procedūras, tad nieko nelaukusios skubame pas kosmetologę į grožio saloną "Bomond".

Kol Rima pasiruošia, mes šnektelime su kosmetologe Tatjana Klimašauskiene apie tai, kuo bus lepinama nėštutė.

„Kadangi nėštumo metu nėščiosios veido oda yra itin jautri ir sudirgusi, be to, nėštutei netoli gimdymo terminas, tad atiksime antistresinę veido grožio procedūrą, kuri mamytę atpalaiduos bei nuramins“, - pasakojo kosmetologė.

Na ir pradedame...

Rima atsigula šiek tiek ant kairiojo šono, kadangi nėštumo metu ant nugaros gulėti nerekomenduojama. Kosmotologė įspėja, kad procedūra bus atliekama maždaug iki valandos. Rimos tai nė kiek nebaugina, priešingai – ji apsidžiaugia, kad galės šiek tiek nusnūsti. „Aš visuomet masažų metu pasnaudžiu“, -  šypteli pirmagimio besilaukianti mamytė.

I etapas – veido valymas

Nėštutės veido oda pirmiausia nuvaloma švelniu prausikliu, nes dažniausiai besilaukiančios veido oda yra sudirgusi. „Šiuo atveju būsima mamytė Rima reguliariai lankosi pas savo kosmetologę, todėl neturi odos sutrikimų, priešingai, minėjo, kad oda nėštumo metu pagerėjo. Nėštumo metu moters organizme padaugėja estrogenų, kurie odą išsausina. Jei oda linkusi riebėti kaip Rimos atveju, nėštumo metu ji susitvarko, jei oda buvo sausa prieš nėštumą, tad jo metu ji ima pleiskanoti, tad reikia tinkamai prižiūrėti“ – pasakojo kosmetologė Tatjana.

20130911171034-53809.jpg

20130911171110-44892.jpg

Specialistės patarimas - labai svarbu kiekvienai nėštutei reguliariai nuvalyti veidą ryte ir vakare. Prausiklis turi būti labai švelnus – gali būti gelis, pienelis arba putos. Pastarosios yra ideali veido prausimo priemonė visų tipų odai. Palyginimui: pienelis palieka nenupraustos odos pojūtį, o putos ne tik gerai nuvalo veido odą ir makiažą, jos dar yra labai švelnios. Prausimosi putos tinka ypač jautriai odai.

II etapas – veido tonizavimas

Veidui atgaivinti naudojamas tonikas, kuris, anot kosmetologės, savo sudėtyje turi turėti jokių spiritų. Geriausiai jį parinkti gali jūsų kosmetologas, kuris žino, kas tinka jūsų odai. Šiuo atveju naudojamas tonikas, turintis lotoso, juodosios arbatos ekstraktų, daug drėkiklių. Tokios sudėties tonikas labai tinkamas kaip kompresas pavargusioms akims – tiems, kas visą dieną dirba prie kompiuterio.

20130911171205-49521.jpg

III – atpalaiduojantis veido masažas

Po veido odos tonizavimo turėtų būti odos šveitimas - pilingas. Tačiau mūsų nėštutei Rimai jo nereikėjo, nes ji pilingavo odą prieš savaitę. Kadangi nėščiosios odos pralaidumas yra didesnis, odos pilingo užtenka kartą per savaitę.

Tad iškart pereiname prie veido masažo su aštuonių aliejukų kokteiliu iš gydomosios kosmetikos.

Pasak kosmetologės Tatjanos, jei veidą masažuojate namie, rinkitės augalinius aliejus – paskaitykite etiketę, kad nebūtų eterinių aliejų. „Jei pačios maišote eterinius aliejus masažui, žinokite, kokie jums tinka. Su eteriniais aliejais nėštumo metu reikia elgtis atsargiai, nes jie prilyginami vaistams“, - patarė specialistė.

20130911171250-26946.jpg

Galite masažą atlikti sau namie, tačiau geriausia pasikonsultuoti su savo gydytoju ar kosmetologu, nes aktyvių taškų masažas suaktyvina kraujotaką, o tai gali neretais atvejais kelti pavojų nėštumui. Tai, žinoma, priklauso nuo nėštumo eigos, trimestro, mamos savijautos bei kontraindikacijų. Masažas jokiu būdu neturi būti stimuliuojantis, aktyvuojantis ar šildantis, neleidžiamos jokios anticeliulitinės procedūros nėštumo metu.

IV etapas – paakių ir dvi veido kaukės: raminanti ir stangrinanti

Metas paakių kaukei. Anot kosmetologės, neretai moterys pamiršta atskirai pasirūpinti paakių oda. Ji yra gležnesnė ir plonesnė, tad ją reikia drėkinti ir minkštinti specialiomis, tik paakių odai skirtomis priemonėmis.

20130911171337-13656.jpg

20130911171423-36572.jpg

Na ir galiausiai lengvais judesiais Rimos veidas palepinamas raminančia, maitinančia,  apsauginį odos sluoksnį atstatančia kauke, turinčia taukmedžio sviesto ir azuleno – tai organinė, iš ramunėlių išgaunama medžiaga, kuri nuo seniausių laikų naudojama kaip antiuždegiminė, tonizuojanti, raminanti.

Netrukus ant veido gula ir antroji kaukė, kuri turi stangrinamąjį efektą, o tai labai svarbu kiekvienai moteriai. Po šių kaukių Rimos oda tampa lygi ir švelni it aksomas.

20130911171507-19554.jpg

20130911171547-27289.jpg

Po veido grožio procedūrų kosmetologė mūsų nėštutei Rimai nutarė padaryti staigmenėlę – padovanoti rankų masažą. Švelniais švelniais judesiais Tatjanos pirštai glostė Rimos rankas, kol drėkinantis ir maitinantis kremas visiškai įsigėrė į rankų odą ir jos tapo švelnios it šilkas.

20130911171657-12896.jpg

Bežiūrint apėmė toookia ramybė…:)

Na ir kokie gi mūsų nėštutės RIMOS įspūdžiai po šios valandą trukusios veido atpalaiduojančios procedūros bei rankų masažo?

Rima: „Jaučiuosi puikiai! Kadangi reguliariai jau daugelį metų lankausi pas savo kosmetologę, buvo labai smalsu aplankyti man nežinomą saloną ir susipažinti su dar viena profesionale kosmetologe. Į saloną atėjau tikėdamasi gerai praleisti rytą ir atsipalaiduoti po nervingų krepšinio varžybų. Mano lūkesčiai buvo viršyti su kaupu. Jau po pirmų 10 minučių pasinėriau į savo mintis ir visiškai atsipalaidavau nuo aplinkos.

Pamenu, kad viena kaukė keitė kitą, veido masažą keitė rankų masažas – tikrai jaučiausi patekusi į patikimas, švelnias ir atsakingas specialistės Tatjanos rankas. Rytas buvo tobulas. Po masažo ir krepšinio rezultatai neatrodė tokie baisūs ir atsirado papildomų minčių bei jėgų atliekant suplanuotus dienos darbus. O ir svarbiausiam mano pastarųjų mėnesių pakeleiviui irgi, tikiuosi, yra gera, kad mamytė laiminga, švytinti ir kupina teigiamos energijos. Ačiū dar kartą už puikiai praleistą rytą!"

Ar galima nėštutei namie pasigaminti veido kaukę?

Pasak kosmetologės Tatjanos, jei neleidžia finansai įsigyti veido kaukės vaistinėje ar kosmetologo kabinete, mamytė gali pati ją pasigaminti.

"Tačiau kokia tai bus kaukė, priklauso nuo jos odos būklės ir tipo, taip pat - ar mes norime odą raminti, drėkinti, pamaitinti. Kaukėms tinka natūralūs jogurtai ar grietinė. Tačiau šios priemonės veikia tik paviršutinį odos sluoksnį, jie neįsigeria giliau. Kaukėms ir veido pilingui tinka ir citrusiniai vaisai ar uogos, nes jie turi daug vitamino C, tačiau tik tuo atveju, jei moteris neturi alergijos", - patarė specialistė ir pridūrė, jog nėštumo metu oda yra itin jautri ir sudirgusi, tad pačių pagamintos kaukės ne visada yra saugios.

Galbūt geriau, anot Tatjanos, pataupyti pinigėlių ir įsigyti dieninį bei naktinį kremą. Naktiniu kremu prieš miegą gailte gausiai ištepti veido odą, o po dešimties minučių nuvalyti. Taip veido odą pamaitinsite: "Tai butų saugiau veido odai, nei pačių pasigaminta kaukė".

1

www.bomondsalon.lt