Kaip teisingai nėštutei atlikti šlapimo tyrimus?

Kaip teisingai nėštutei atlikti šlapimo tyrimus?

07. Apr 2016, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt
Turite klausimų specialistui? Siųskite redakcija@mamyciuklubas.lt. 

Asta klausia:

Sveiki.Aš kreipiuosi su tokiu klausimu: šlapimo tyrimą darau nuo praeito trečiadienio ir vis randa tai 2 leukocitus ir 1 eritrocita. Šiandieną nunešiau ir rado 2 eritrocitus. Visi mane ramina,kad tai nieko blogo ir liepia kartoti kitą pirmadieniui.

Vaikas jauciasi puikiai, kaip visada.Patarkite.

Akušerė, tėvystės mokyklos “Belaukiant gimimo“ www.facebook.com/BelaukiantGimimo Kaune įkūrėja Marija Mizgaitienė atsako:

Tyrimo rezultatai normos ribose. Pavieniai eritrocitai ir leukocitai yra normalu. Patarimai nėštutei: visus tyrimus atarkite su jūsų nėštumą prižiūrinčiu mediku (akušeriu ginekologu, šeimos gydytoju ar akušere).

Gerkite pakankamai vandens, bent 1,5 l. 

Šlapimo tyrimas bus tikslesnis, jei ryte gerai apsiprausite lytinius organus. Makštį pridenkite vatos tamponėliu, kad į šlapimą nepatektų išskyrų. Giliai nekiškite, tik pridenkite! Šiek tiek pasišlapinate į unitazą, ir maždaug vidurinę porciją į spec. šlapimo tyrimui skirtą indelį apie 20 -30 ml. Baigiat pasišlapinti į unitazą. Šlapimą pristatyti per valandą. Aš tikrai nematau reikalo nerimauti, pasinaudokite mano patarimais ir mėgaukitės nėštumu. 

 
Ekspertai

Marija Mizgaitienė

akušerė, tėvystės mokyklos Sumanimama.lt įkūrėja
Marija Mizgaitienė in-vecaku-skola