Kaip nebijoti gimdymo?

Kaip nebijoti gimdymo?

24. Jul 2012, 00:00

Jausti nerimą ir baimę prieš gimdymą – normalu. Ypač jei gimdote pirmą kartą, kai kamuoja nežinia – kaip bus? Ar labai skaudės? Keletas patarimų, kaip padėti nugalėti gimdymo baimę.

 

1.Teigiami pavyzdžiai užkrečia


Viena iš priežasčių, kodėl būsimos mamos bijosi artėjančio gimdymo – draugių bei kitų moterų pasakojimai, lydimi tokių epitetų kaip „buvo labai baisu“, „skaudėjo nežmoniškai“, „maniau, kad mirsiu“. Žinoma, žmogiškasis smalsumas egzistuoja, todėl moterys ir skaito aprašytas gimdymo istorijas interneto portaluose, klausinėja gimdžiusiųjų draugių ir artimųjų. Patarimas būtų – ieškoti ne tik šokiruojančių „baisių“ gimdymo patirčių, bet labiau kreipti dėmesį į pozityvias istorijas. Dabar egzistuoja sąmoningos bei pozityvios tėvystės klubų, kurių forumuose ir tinklalapiuose galima rasti daug įkvepiančių gimdymo istorijų bei pavyzdžių.

 

2. Susiraskite patikimą mediką

 

Susitarimas dėl gimdymo su gydytoju arba akušere taip pat nuima dalį nežinios bei baimės. Dabar užuot ieškojus informacijos internete, galite visų rūpimų klausimų paklausti jo. Išsirinkus mediką, būtinai aplankykite įstaigą, kurioje gimdysite – po ekskursijos po ją jums liks dar mažiau nežinomųjų.

 

3. Partnerio parama 


Labai svarbu, kad nesijaustumėte vieniša ir jaustumėte partnerio palaikymą. Pasakokite vyrui, ką jaučiate, kokios pagalbos iš jo tikitės, puiku, jei drauge galite apsilankyti nėštumo kursuose. Jeigu nejaučiate vyro pagalbos, emocinį ryšį galite užmegzti su kitu jums artimu žmogumi – mama, seserimi, geriausia drauge. Svarbu, kad turėtumėte kam atvirai išsakyti savo baimes ir emocijas. Gimdymo metu moteriai padedantis partneris yra tarsi tarpininkas tarp jos ir medicinos personalo, žinoma, jo pagalba bus svari tada, kai jis bus pasiruošęs gimdymui, žinos jo eigą bei tinkamai bus įvertinęs savo galimybes bei norus – ar jis nori dalyvauti gimdyme iki galo, ar tik vykstant sąrėmiams.

 

4. Kursai, paskaitos ir konsultacijos


Dar vienas būdas nugalėti gimdymo baimes – kursai ir paskaitos besilaukiančioms šeimoms. Juose patyrę specialistai atsako į jums rūpimus klausimus, sužinoma apie nėštumo eigą, gimdymą, vaikučio priežiūrą po gimdymo bei žindymą.  Neretai galima pasirinkti konkrečias, jus dominančias paskaitas, eiti į pasiruošimo gimdymui kursus arba lankyti tik žindymo konsultacijas.

 

Ar Jūs jautėte gimdymo baimę ir kas padėjo ją sumažinti? 

 

25. Jul 2012, 19:17

As pirmas savaites labai bijojau kaip reikes gimdyti, bet laikas ejo,apsipratau su ta mintimi. Buvau skaicius gimdymo istorijas,bet tik juokingas,kai dainuot uzsimanydavo,ar kryziazodzius spresdavo 😃 O jau kai buvo like vos kelios savaites vis laukiau,kad tik greiciau gimdyti,net nuvaziavus i ligonine kol pilde popierius nebuvo baimes,tik noras,kad viskas greiciau baigtusi.

gintarerei gintarerei 25. Jul 2012, 14:20

as nebijojau gimdymo, as turbut labiau bijojau, kaip bus po gimdymo 😀 kazkaip itikinau save kad viskas bus gerai ir kad gimdysiu lengvai ir viskas tai pir buvo! Pritariu ali, kad is esmes siek tiek baiminausi nezinomybes, bet pacio gimdymo tikrai ne! Ir galiu patikinti, kad viskas kas buvo ne taip malonu gimdyme ir pats skausmas visiskai 100 procentu pasimirso jau po poros savaiciu 😀

24. Jul 2012, 19:01

ner ko cia bijoti.gal tik nezinomybes.patariu visoms kurios ruosiasi gimdyti,neskaityti gimdymo istoriju ir bus zymiai ramiau.dar labai gerai kai gali dar pries gimdyma apziureti gimdymo palata.o beto KIEKVIENAI MOTERIAI YRA SKIRTA PATIRTI TIK TIEK SKAUSMO KIEK JI GALI ISKENTETI. o kai pamatysit savo kudykeli ta pacia sekunde pasimirs visi skausmai

24. Jul 2012, 18:55

nebijojau nors ir pirmas gimdymas buvo.tik naktim kosmarai kamuodavo.nebijojau gal todel kad neskaiciau gimdymo istoriju,o gal todel kad lankiau kursus,o gal todel kad turejau fantastiska drauge gydytoja kuri prieme gimdyma,o gal todel kad dar pries kelias savaites iki gimdymo apziurejau gimdykla kuri dvelkia jaukumu ir su spalvotais meskiukais ant sienos,o gal todel kad vyras buvo salia...