Kaip gydytis virusus nėščiosioms?

Kaip gydytis virusus nėščiosioms?

30. Aug 2016, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dėl susilpnėjusio imuniteto nėštumo metu tu tapai labiau pažeidžiama ir atvira įvairiems virusiniams susirgimams. Ką daryti, kaip teisingai gydytis?

Rekomenduojama gerti daug šiltų gėrimų - tai gali būti uogų gėrimai, arbatos ar sultinys. Nepersistenkite su žolelių arbatomis, kai kurių iš jų negalima vartoti nėštumo metu. Jei sloga užgulė nosį, gali padėti druskų tirpalas į nosį, tačiau tinka ir įprastas fiziologinis tirpalas. Jūs galite jį pasidaryti pačios, sumaišydamos litrą švaraus vandens su arbatiniu šaukšteliu druskos, arba galite druskos tirpalą nusipirkti vaistinėje.

Perštint gerklei, praskalaukite ją šiltu vandeniu su soda ir druska. Jeigu nėra temperatūros, padės  inhaliacijos.

Tame kambaryje, kur dažniausiaii būnate, palaikykite jame pakankamą drėgmę, dažnai vėdinkite. Tai padės išvengti sausumo gerklėje ir nosyje, taip pat neduos virusui „nusileisti žemyn“.

Jei neturite temperatūros, pasivaikščiojimai lauke bus tik naudą! Grynas oras ne tik padeda organizmui kovoti su virusais, bet ir pagerina Jūsų būklę, jei kaupiasi skrepliai, pasivaikščioję lengviau atsikosite.

Temperatūrai pakilus, būtinai kreipkitės į savo gydytoją! Atidėkite visus namų ruošos darbus, įsitaisykite patogiau, išjunkite ryškias šviesas ir atsipalaiduokite. Lovos režimas ligos pradžioje padės greičiau pasveikti ir išvengti komplikacijų.

Peršalimo gydymas

Jokios chemijos vartoti negalima. Jei išsirinkai fitoterapiją, reikia ir su ja būti atsargiai: žolelės (arbata ir t.t.) kartais efektingesnės nei vaistai.

Draudžiami preparatai savo sudėtyje turi spirito (net ir nedidelis jo kiekis kartais pavojingas), ypač imuninės sistemos stimuliatoriai – ežiuolė, ženšenis ir kt. Jie padidina arterinį spaudimą, pagreitina pulsą, o tai padidina nėščiosios širdies darbo krūvį bei, žinoma, ir kūdikio.

Mažytė kūdikio širdis ir taip daužosi itin greitai – 200 dūžių per minutę, tad neužkraukite jai dar didesnio krūvio.

Patarimas – vartokite imuninės sistemos stiprintojus, kurie neturi panašių efektų. Pvz. krienus, kurie seniai laikomi liaudies medicinos gydymo priemone ir nėščiųjų vartojami nuo peršalimo. Sumalkite krieno šaknis ir palikite šiltoje vietoje dvylikai valandų. Po to vartokite po arbatinį šaukštelį kas valandą visą peršalimo laikotarpį.

Ar galima naudoti lašus į nosį?

Preparatų, kurių sudėtyje yra galazolinas ir naftizinas, geriausia vartoti, kai sloga pasiekė kulminaciją. Sekite dozavimą ir dažnumą, atidžiai skaitykite instrukciją.

Kuo mažiau vartosite tokių lašus, tuo geriau. Kodėl?

-Per dažnas jų vartojimas neigiamai veikia placentos arterijas, pablogindami vaisiaus kraujo apytaką.

-Tokie lašai turi šalutinį efektą – jie gali sukelti spazmus ir kažkuria prasme -priklausomybę. Nėščiosios pripranta prie tokių vaistų žymiai dažniau nei paprastas žmogus dėl pakitusios hormoninės sistemos.

Patarimas: plaukite nosį jūros vandeniu ir naudokite lašus, kurių sudėtyje yra jūros vanduo.

Būkite sveikos!