Kai nėštumo metu reikia pasisaugoti

Kai nėštumo metu reikia pasisaugoti

13. Jul 2012, 07:00

Kartais dėl gręsiančio persileidimo ar kitų aplinkybių būsimai mamai patariama gyventi atsargiau ir ramiau, labiau save saugoti.

 

Ką tai reiškia? Ogi, tausoti save:

 

Sumažinkite fizinį krūvį. Stenkitės vengti galimų sporto rūšių ar laisvalaikio, kurių metu galima neišvengti traumų, kritimų, sunkių krovinių nešimo ir pan.

 

Sumažinkite emocinę įtampą. Įtampa bei nuolat patiriamas stresas gali sąlygoti tam tikrų streso hormonų išsiskyrimą kraujyje, ir tai gali turėti neigiamų pasekmių. Mokykitės atsipalaiduoti, neskubėti, taisyklingai kvėpuokite (gilus įkvėpimas-iškvėpimas).

 

Venkite triukšmingų vietų. Nuolatinis triukšmas neigiamai veikia nervų sistemą.

 

Venkite didelių žmonių sambūrių, tvankių patalpų. Tai gali sukelti galvos svaigimą ar net alpimą.

 

Rinkitės ne tokį pavojingą sportą. Venkite sporto salių su treniruokliais, jodinėjimo, šuolių į aukštį, slidžių ir kitų panašių užsiėmimų. Jeigu iki nėštumo nesportavote, neskubėkite to daryti pastojusi.

 

Venkite itin intensyvaus ir grubaus sekso. Tai gali sukelti gimdos spazmus bei kraujavimą, verčiau apsiribokite švelniomis meilės scenomis.

 

Pirmomis nėštumo savaitėmis venkite skrydžių lėktuvu, nebent tai neišvengiama. Ypač vargina skrydžiai, trunkantys ilgiau negu 4 valandas.

 

Venkite aukštos temperatūros bei staigių temperatūrų pokyčių. Todėl verčiau suslaikykite nuo pirties ir saunos.

 

Nevartokite jokių vaistų savo nuožiūra, net dėl vitaminų verčiau pasikonsultuokite su gydytoju.

 

Vaistažolės nėra nekaltos. Pirmaisiais mėnesiais venkite jų per daug, ypač, jeigu nežinote galimo poveikio. Turima omenyje ir arbatos, ir užpilai, naudojami, pavyzdžiui, vonioje.

 

Kokių atsargumo priemonių laikėtės Jūs nėštumo metu?

 

 

13. Jul 2012, 09:58

Zinau, kad nestumo metu negalima gerti ciobreliu arbatos, nes jie skatina gimdos susitraukimus. Siemet dar nesimaudziau ezere, nes nesinori lysti i bet koki vandeni ir pasigauti nereikalingu ligu nestumo metu. Gal dar bus proga prie kokio svaraus ezeriuko nuvaziuoti atsigaivinti. Aisku deginimosi sauleje atsisakiau, vaziavimo dviraciu 😪 Taip kad pastojus teko atsisakyti keletos megiamu dalyku 😀