Kada pirkti kraitelį?

Kada pirkti kraitelį?

11. Dec 2011, 07:00

Kada pradėti pirkti kraitelį? Vos sužinojus apie vaikutį? O gal nėštumui persiritus į antrą pusę? O gal... laikytis prietaro ir nieko nepirkti iki gimimo.

 

Labai įdomi "Mamyčių klubo" diskusija rutuliojasi mūsų forume (Tema forume). Išklausykime skirtingus mamų argumentus.

 

Sveikos, mamytės, šiuo metu laukiuosi leliuko, man 15 savaičių ir jau norisi pirkti kažką leliukui. Kada jūs perkate rūbelius ir kitus daiktus naujagimiui?

 

  • Aš pirkau, kai sužinojau vaikelio lytį, neskubėjau labai.

 

  • Aš pradėjau pirkti nuo šešto nėštumo mėnesio.

 

  • Likus dviems mėnesiams iki gimdymo pradėjau pirkti, bet daug neprisipirkau, tik pagrindinius, nes nežinojau, kas gims. Be to, vieni vaikiukai didesni gimsta, kiti - mažesni. Todėl aš nepirkau mažiausio dydžio rūbelių.

 

  • Pradėjau prekintis 7 mėnesį, žinojau lytį, bet vis tiek rūbelius pirkau neutralios spalvos. Daugiau rūbelių nusipirkau tik pagimdžiusi. Iki gimdymo įsigijau lovytę, vežimėlį ir daiktų į ligoninę.  

 

  • Kraitelį pradėjome pirkti, kai išėjau nėštumo ir gimdymo atostogų. Pirkom būtiniausius daiktus - lovytę, vežimą, patalynę, higienos priemones bei kelis rūbelius (neutralius, nes nežinojau, ko laukiuosi). Kai apie aštuntą mėnesį sužinojom, kad gims mergytė, nupirkau viena rožinį komplektėlį. Šiais laikais pilna parduotuvių, taigi, jei gimus kūdikėliui ko nors pritrūksi, ne bėda gauti. Vyras nulėks ir nupirks.

 

  • Turiu du vaikelius – sūnų ir dukrytę. Sūnų parsivežiau iš ligoninės ir jau po savaitės į tuos rūbelius netilpo. Pirmą pusmetį kas mėnesį jis paaugdavo po 3 – 4 cm, tad naujų rūbelių reikėjo kas savaitę.  Apsižvalgyk aplinkui, gal draugės ar giminaičiai neseniai turėjo mažų vaikučių? Nemažai grožybių atnešė atėję aplankyti draugai, giminaičiai. Geriau nepagailėti pinigelių lovytei, geram čiužinukui, patalynei, juk jų reiks ilgiausiai. Taigi, neskubėk pirkti rūbelių. Turėk tai, ko reikia nusivežt į ligoninę, o visa kita įsigysi pagimdžiusi.

 

  • Prieš pora dienų susiginčijau su uošviu dėl kraitelio pirkimo. Užsiminiau, kad reikia pradėti dairytis, gal kur pigiau ar geriau nusipirkti rasiu, tai jis ant manęs net balsą pakėlė, kad nedrįsčiau nieko pirkti, kol negims vaikelis. Prietarų senų bobučių prisiklausęs tas mano uošvis. Kadangi noriu būti gera marčia, tai paklausiau, patylėjau ir vis tiek savo padarysiu, kada norėsiu, tada viską ir susipirksiu. Vyro tėvams nieko nesakysiu. Mano nėštumas labai rizikingas, laukiuosi 26 savaitę, gali bet kurią dieną man tekti į gimdyklą keliauti.

 

  • Aš pradėjau pirkti pačioj pradžioj nėštumo, todėl neskubant įsigijau lovytę, vežimėlį ir kitus didesnius daiktus labai nebrangiai, nes turėjau laiko paieškoms, be to ir kitų daiktelių vis po truputį nupirkdavau, nes taip apsilankymas parduotuvėje tapdavo daug mielesnis.. Be to, jei nėštumas šiek tiek komplikuotas, tai tikrai labai protinga jau dabar susidėti vaikelio ir mamytės rankinę, kurią pati ar kažkas kitas atvežtų į ligoninę tik prireikus, o nelakstytų susiėmę už galvos ko gali prireikti ir iš kur gauti.. Viena mama pasisakė „dabar pilna parduotuvių“, taip, jų pilna, bet vaikelis gali ateiti į šį pasaulį bet kada, kada jam bus laikas, o ne parduotuvių darbo laiku, be to tiek vaikutis, tiek mama turi būti aprūpinti būtent tuo laiko momentu, kada jiems to reikia, o ne tada, kai kažkas kažkur kažką nupirks ir atveš... Vaikelio laukimas užtrunka 9 mėnesius, todėl gėda turėtų būti reikalingų daiktų ieškoti jau paskutinę sekundę.. Meskite į šalį prietarus, rūpinkitės būsimo vaikelio kraičiu.

O ką manai Tu?