Kiek kartų echoskopija atliekama būsimai mamytei?

Kiek kartų echoskopija atliekama būsimai mamytei?

15. Jun 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Besilaukiant kūdikio būsimi tėvai nori kuo greičiau pamatyti savo stebuklą. Todėl su nekantrumu laukia pirmojo echoskopijos tyrimo, po to antrojo, trečiojo... Kiek jų galima atlikti?

Echoskopija, kaip Mamyčių klubui teigė gydytoja ginekologė Lina Rudaitienė, yra medicininis tyrimas, kuris atliekamas, kai yra tam tikros indikacijos (parodymai).

Pirmą kartą akušerijoje šis tyrimas buvo pritaikytas 1958 metais ir nuo tada šis tyrimas tapo nepakeičiamas nėštumo eigos ir laiko, vaisiaus įvertinimui.

Šis tyrimas plačiai naudojamas visame pasaulyje ir iki šiol nenustatyta, kad šis tyrimas kenktų biologiniams audiniams ar vaisiui.

Kaip dažnai galima daryti echoskopiją?

Anot gydytojos, tyrimas neturėtų būti atliekamas pramoginiais tikslais, pvz. nori nėščioji, vyras dar nematė, seniai mačiau ir pan.

Vaisiaus echoskopijos metu gydytojas visada vertina vaisiaus lytinių organų sritį (dėl galimų vystymosi anomalijų), bet tyrimas neturėtų būti atliekamas vien tik tam, kad būtų nustatyta vaisiaus lytis.

Kada būna pirmasis echoskopijos tyrimas?

Pagal LR Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą tvarką, vaisiaus echoskopija būtinai turi būti atlikta tarp 18 – 20 nėštumo savaičių. Jei tolesnė nėštumo eiga sklandi, vaisiaus echoskopija nebeatliekama.

Vaisiaus echoskopija kartojama tik gydytojo sprendimu.

Kiek kartų per nėštumą galima atlikti šį tyrimą?

Kaip tikino gydytoja ginekologė L.Rudaitienė, tokių apribojimų nėra – jei yra indikacijos, tyrimas atliekamas, laikantis tam tikru techninių parametrų bei trukmės.

Kiek kartų jums nėštumo metu buvo atlikta echoskopija?

Ekspertai

Lina Rudaitienė

„Northway medicinos centro“ gydytoja ginekologė
Lina Rudaitienė in-vecaku-skola
21. Jul 2013, 19:21

man dare 5 kartus 😀 ( bet 2 tik del to jog gulejau ligonineje, nes nejauciau judesiu, buvo gimda isitempusi kazkaip) o 1 paprasius privacioje klinikoje. siaip sake priklauso tik 2 😀 pirmaji padare 20 savaiteje. paskutini 36.( pagal viska tik sitie ir priklausytu jei viskas tvarkoje 😀 )

21. Jun 2013, 19:10

man dare kolkas viena 4men kita daris tik po 2men kai bus 8menesiai nes pagal privacia klinika tik 2 kartai nemokami kitus reikia susimoketi

20. Jun 2013, 18:53

Man pirma echo dare ligoninej, kai buvau 3 men nescia, o db jau eisiu, nes paskyre gine, mums jau 2 savaiciu...su nekantrumu laukiu pirmojo "susitikimo", nes ligoninej nieko nepasakojo, tik pasake, kad viskas gerai 😀

15. Jun 2013, 18:28

Su sūneliu 3 kartus. O dabar turėjau 2 echo ir dar vienas laukia 😀

15. Jun 2013, 17:10

kas menesi,ir neturejau jokiu problemu,tiesiog gine pati manes paklausdavo ar noriu pamatyti

15. Jun 2013, 12:37

per abu nestumus p 5-6 kartus, nes abu nestumai nebuvo is lengvuju 😀

neri neri 15. Jun 2013, 10:44

man su abiem nėštumais tik po vieną kartą 😀

15. Jun 2013, 10:11

Man buvo echoskopija gal 5 ar 6 kartus, bet turejau labai daug problemu.