Kad nėštumas nevirstų košmaru

Kad nėštumas nevirstų košmaru

18. Jul 2011, 00:00

 

  

Vienas iš dažniausių nėštumo palydovų – toksikozė.

 

Medikai sako, kad tai ne liga, o organizmo būsena, susijusi su nėštumu. Beveik kiekvieną moterį pykina nėštumo pradžioje, ir po

12- 14 –os savaitės „nesmagumai“ pasibaigia. Kas būdinga toksikozei? - Dingsta apetitas, išpila karštis, burnoje susikaupia daugiau seilių, pykina, sumažėja kraujospūdis, moteris tampa jautri kvapams.

Jeigu per dieną pykina 2-3 kartus, tačiau sveikata nesiskundžiate, viskas gerai. Tiesiog suderinkite savo mitybą, dienos režimą ir poilsį. Tačiau ne visada tokzikozė praeina taip nepastebimai. Neretai moterys dėl to kreipiasi į gydytojus ar net atsiduria ligoninėje.

 

Toksikozė būna trijų laipsnių:

 

Pirmojo laipsnio

Tai lengviausia toksikozė. Pykina ne daugiau kaip 5 kartus per dieną. Dažnai užuodus kokį nors nemalonų kvapą ar užvalgius. Sumažėja ne tik moters apetitas, bet ir nuotaika. Tačiau šiuo metu nėščioji svorio dar nepraranda.

 

Antrojo laipsnio

Tai vidutinio sunkumo toksikozė. Nėščioji vemia nuo 6 iki 10 kartų per parą. Karatsi net neaišku,  nuo ko (būna, kad nieko nevalgiusi). Taip pat moteriai sukasi galva, ji jaučia silpnumą. Nežymiai sumažėja kraujospūdis. Gali netekti 2-3 kg svorio per mėnesį. Reikia kreiptis į gydytojus.

 

Trečiojo laipsnio

Sunkiausia toksikozė, pavojinga ir moteriai, ir vaisiui. Moterį pykina nuolat, vos jai pajudėjus. Per parą ji vemia iki 20 kartų. Dažnai pykina naktį, dėl to sutrinka miegas. Moters organizme neužsilaiko nei maistas, nei skysčiai. Gali nedaug pakilti temperatūra. Moteris sparčiai netenka svorio, net iki 8 kg per mėnesį, būtina kuo greičiau ieškoti gydytojo pagalbos.

 

Ar Tave nėštumo metu vargino toksikozė?

19. Jul 2011, 06:22

Baisu prisiminti ☹ pykino iki suejo 5men.vemiau net nevalgius ir negerus diena ir nakti sedejau apsikabinus tualeta.nuolat drebejo kunas,bet taip kad mate aplinkiniai,ir lb lb skaudejo skrandi...svaigo galva ir krito svoris.brrr bijociau antro nestumo.

18. Jul 2011, 22:01

iki penkiu menesiu wc buvo geriausias draugas. Tiek gyvenime vemus nebuvau. Tikiuosi daugiau ir neteks 😀

18. Jul 2011, 10:16

manes nevargino 😃

18. Jul 2011, 08:48

Pirmo nestumo metu isvis nezinojau ka tai reiskia,o dabar irgi vos kelis sykius buvo supykine,taip kad as irgi is laiminguju burelio 😀

18. Jul 2011, 08:36

mene su pirmaja pykino viena diena o kai laukiausi antra ir tecia kart visai nebepykino😀