Ką pasakytumėte sau, jei vėl lauktumėtės?

Ką pasakytumėte sau, jei vėl lauktumėtės?

06. Mar 2019, 07:56 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Po tų ilgų devynių mėnesių, sūpuodamos ant rankų savo stebuklėlį, turbūt kartais pagalvojame, ką būtume dariusios kitaip, o gal kažko nedariusios, kai laukėmės. Dalinamės mūsų kaimynių - Latvijos mamų atsiliepimais, ką jos sau patartų ar pasakytų, jei vėl būtų nėščios.

Svetlana: Sveta, kaip galima ilgiau miegok ir gulėk vonioje. O geriausia - miegok  tiesiog vonioje, nes paskui nebus nei to, nei ano.

Alika: Štai ką patarčiau savo dar negimdžiusioms draugėms ir sau, jei dar lauksiuosi: atidžiai prižiūrėkite mitybą, ypač atsisakykite kalno saldumynų (bent aš pati jau per pirmąją savaitę priaugau 10 kg). Iš anksto pasidomėkite žindymu, aš susiradau žindymo specialistę, kuri mane konsultavo papildomai, kad po to nebūtų per vėlu. Iš anksto susiplanuokite, kas padės pirmosiomis savaitėmis po gimdymo - juk neužteks tik vyro pagalbos - gal sesė, mama, draugės pagelbės.

Jekaterina: Sakau tiesiai šviesiai - turėkite saiko valgydamos, nes gal pradžioje ir atrodo, kad gali valgyti už du, bet po to būna labai sunku.

Alesia: Patarčiau iškart prašyti epidūro…o ne iki paskutinųjų kentėti skausmą.

Darija: “Mieloji Darija, nekimšk tiek daug…nes melas, kad po gimdymo visą svorį numesi. Taip valgant tavęs laukia +30kg ir dar - jokių patarimų neklausyk, tik savo vidinio balso.

Viktorija: Būti mama nėra lengva, tačiau nieko nekeisčiau. Jei visi viską iš anksto žinotų, kaip bus, gal ir nesiryžtų tam, o bėgant metams juk nė vena mama nesigaili, kad patyrė gimdymą.

Ina: Aš nesitikėjau, kad mūsų saulutė pirmomis gyvenimo dienomis apsigyvens ant rankų. Gražios reklamos, kai vaikutis gražiai žaidžia pats su savimi - mitas. Tik ant rankų jis yra ramus. Staigmena man buvo ir maitinimas krūtimi. Tai daug sudėtingiau nei reklamose skelbiama. Straipsniuiose taip viskas paprasta, o realybė ktiokia. Tad kantrybės!

Marina: aš sau pasakyčiau - nedurniuok ir gimdyk Cezario pagalba. Pirmas gimdymas toks ir buvo, o antrąjį ryžausi gimdyti pati. Tačiau buvo taip sunku ir sudėtinga, kad net nenoriu prisiminti. Tad jei bus trečias gimdymas, tikrai sau patariu klausyti gydytojų ir rinktis Cezarį.

Regina: Miegti, miegoti ir dar kartą miegoti!

O ką jūs pasakytumėte sau?

Profesionali Mama Profesionali Mama 06. Mar 2019, 16:03

Daugiau miegoti ir ilsėtis po gimdymo 😀