Ką reiškia, jeigu per nėštumą skauda pilvo apačią?

Ką reiškia, jeigu per nėštumą skauda pilvo apačią?

01. Jul 2014, 14:33 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Turite klausimų specialistui? Rašykite redakcija@mamyciuklubas.lt ir mes ieškosime atsakymo! O šįkart - atsakymas nėštutei.

Ramona klausia:

Laukiuosi antro vaikelio, man dabar 17 savaitė, buvau pas ginekologę, padarė tyrimus, nusiuntė ekoskopijos, kitą savaitę pasiskundžiau dažnais pilvo apačios skausmais. Pasakė, kad pasisaugočiau ir tiek, o man neramu, kai tvarkausi ar daugiau pavaikštau – ir pradeda skaudėti. Be to, neišdavė kortelės, labai keista...ką galėtumėte patarti, nerimauju.

Atsako Northway medicinos centro akušerė – ginekologė Lina Rudaitienė:

Vis tik reikėtų paisyti gydytojos rekomendacijos laikytis apsauginio tausojančio režimo. Yra žinoma, kad stiprus fizinis krūvis gali sukelti persileidimą, priešlaikinį gimdymą, todėl dažnai nėščiosioms rekomenduojame fizinį krūvį nėštumo metu mažinti.

Akivaizdu, kad ir jūsų atveju būklė pablogėja po fizinio krūvio. Nežiūrint to, jei buklė negerėja ar net blogiau jaučiatės, kreipkitės pakartotinos konsultacijos į savo gydytoją.

Nėščiosios kortelė F 113/a turėtų būti užpildyta po to, kai nėščioji atlieka būtinus laboratorinius tyrimus nėštumo metu ir gydytojas gauna tų tyrimų rezultatus. Tada visi duomenys surašomi į kortelę, ir kortelė atiduodama nėščiajai į rankas. 

Paprastai ši kortelė užpildoma iki 12 sav. imtinai (žinoma, jei nėščioji nedelsia pirmą kartą nėštumo metu kreiptis į gydytoją). Sunku pasakyti, kodėl kortelės dar nedavė.  Panašu, kad gydytoja dar negavo visų duomenų, kuriuos reikia surašyti į kortelę.

Ekspertai

Lina Rudaitienė

„Northway medicinos centro“ gydytoja ginekologė
Lina Rudaitienė in-vecaku-skola
02. Jul 2014, 12:08

Ne.2.turiu dukryte 5 metuku

02. Jul 2014, 11:54 daivuliukas26

pirmas nestumas?

02. Jul 2014, 00:43

Laba diena.esu 6 savaite nescia.pries savaite begalo skaudejo pilva,vos galejau vaikscioti,beto is maksties eidavo kazkokie gemaliukai ir Tamsio gausios isskyros.daktare padare kraujo tyrimus ir patvirtino nestuma,sake zemas hormonu lygis.bet tik tiek.netikrino ekoshopu ar kitaip,ir va jau 2 diena kamuoja desinio sknow skausmas,kaip durimas kaip kutenimas nemiku apsakyti.ka daryti?