Jogą išbandys dar viena nėštukė

Jogą išbandys dar viena nėštukė

25. Jan 2016, 10:50 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar žinojote, kad joga būsimoms mamoms padeda kurti pozityvų nusiteikimą ir atsikratyti nerimo?!

Vilniuje įsikūręs Šri Šri jogos centras kartu su jogos mokytoja Rasa, kuri jau daug metų dirba su mamomis ir yra savo srities profesionalė, organizuoja fizinio lavinimo nėščiųjų ir pagimdžiusių moterų užsiėmimus, kurių tikslas - darnus motinos ir vaiko santykis.

20160125104917-86512.jpg

 

Į šiuos užsiėmimus įeina:

-fizinis moters paruošimas sėkmingam išnešiojimui bei harmoningam gimdymui,

-nėščios bei pagimdžiusios moters aktyvaus laisvalaikio populiarinimas,

-teorinis informacijos pateikimas ir praktiniai užsiėmimai,

-mokomasi, kaip teisingai atsipalaiduoti, o tai labai svarbu sėkmingai gimdymo eigai,

-leidžia jums stebėti ir geriau suprasti savo kūną ir emocijas, šis įgūdis yra naudingas neįprastose ar stresinėse gimimo situacijose.

20160125104955-21386.jpg

 

Apie Mama-joga-Gymnic mokytoją

Vienas šios studijos privalumų yra jauki, estetiška namų aplinka, individualus priėjimas ir patyrusios trenerės Rasos teorinės ir praktinės žinios: trijų vaikučių mama, nėščiųjų gimnastikos sostinėje pradininkė (šiuo metu skaičiuoja 18 metų darbo su besilaukiančiom mamytėm patirtį). KMU Neonatologijos klinikoje nėščiųjų gimnastikos specialistė Rasa pristatė pranešimą apie nėščiųjų fizinio aktyvumo naudą. Ji yra daugelio straipsnių apie FIZINIO AKTYVUMO POVEIKĮ NĖŠČIOS MOTERS ORGANIZMUI ir POGIMDYMINIAM LAIKOTARPIUI autorė. Plačiau – www.neonatologija.lt/ rekomendacijos.

Nuo kada rekomenduojama pradėti Mama-joga-Gymnic užsiėmimus, t.y. mankštintis?

Nuo 14 nėštumo savaitės - pradėjus antrąjį nėštumo trimestrą, ir pasikonsultavus su jūsų nėštumą prižiūrinčiu gydytoju akušeriu/ginekologu! Tai svarbi nėštumo akimirka, nes ji žymi svarbiausio vaisiaus raidos etapo pabaigą.

Joga su Gymnic kamuoliais 

Joga su kamuoliais tinka visiems: vaikams, nėščiosioms, moterims po gimdymo  bei toms, kurios nori naujai suvokti savo kūną erdvėje. Tai nauja jogos terapijos kryptis, lavinanti laikyseną, gerinanti pusiausvyros pojūtį irkoordinaciją.

Praktikos su kamuoliais metu palengvinamas sąnarių darbas, didėja judesių amplitudė, reguliuojamas raumenų tonusas. Tai ne tik naudinga, bet ir įdomi, aktyvi praktika,  skatinanti teigiamas emocijas!

Jogos apranga

Patogūs ir kokybiški drabužiai iš minkštų, elastingų, orui pralaidžių, trikotažinių, natūralių audinių, palaikančių normalią kūno temperatūrą. Patogiausia yra dviejų dalių, t.y. kelnių, sportinio švarkelio ir palaidinės, apranga arba triko (ištisai siūtas, glaudžiai kūną aptempiantis drabužis). Joga nėra intensyvus sportas, todėl patariama rinktis ilgus, rankas ir kojas dengiančius šiltesnius drabužius.

Apranga neturėtų būti labai laisva (atliekant kai kurias jogos pozas, pvz., žvakę, rūbai nusmunka ir atidengia kūną). Patariame turėti apšilimui skirtus švarkelius! Ryškūs, kontrastingi drabužiai blaško dėmesį, trukdo susikaupti ar atsipalaiduoti, todėl patariama rinktis baltos spalvos ar ramių tonų rūbus.

Kvietimą į nėštučių jogą dovanojame mūsų blogerei LEPUKUOTA!

Sveikiname ir lauksime įspūdžių!

www.srisriyoga.lt

 

20160118103127-29554.jpg

LePukuota LePukuota 25. Jan 2016, 12:10

Pasveiksiu, būtinai apsilankysiu, neapleidžia mūsų ligos ☹ Ačiū!!!!!