Gimdymo palengvinimo būdai

Gimdymo palengvinimo būdai

10. Mar 2012, 00:00

Ateiti į šį pasaulį kūdikiui yra sunkus darbas, kaip ir jį pasitinkančiai mamai. Labai svarbu yra dar nėštumo metu domėtis gimdymo palengvinimo būdais, žinoti, kada vienas ar kitas jų padeda.



Savitvarda

 
Gimdymo metu būsimai  mamai labai svarbu išlikti kiek įmanoma ramesnei ir pasitikinčiai savimi. Baimė skausmą daro dar stipresnį, ir susidaro užburtas ratas. Pasibaigus sąrėmiui svarbu akcentuoti sau, kad tai yra dar vienas sėkmingas žingsnelis vaiko gimimo link, netrukus laukia didysis susitikimas. Klaida yra pasibaigus vienam sąrėmiui, su baime galvoti apie kitą, tuoj būsiantį. Kiek įmanoma nuteikite save pozityviai ir išlikite rami.


Kvėpavimas


Labai svarbu taisyklingas ir ritmingas kvėpavimas. Jeigu nelankėte nėštumo kursų, jus to pamokys gimdymą prižiūrinti akušerė. Nebūkite drovi ir neslopinkite savyje garsų, nors specialistai visgi labiau rekomenduoja ne rėkti, bet pabandyti sutelkti garsą į apatinę kaklo dalį, lyg norėtumėte kalbėti žemu balsu.


Judėjimas

 

Vaikščiojimas, padėčių keitimas, didelis kamuolys – visa tai taip pat gali sumažinti skausmus. Be to, keičiant padėtis, judant, vaikutis yra veikiamas jėgos gimdymo kanalu judėti pirmyn.


Sąrėmių skausmą lengvinti gali įvairios pozos, pavyzdžiui, atsiremti į partnerį, palinkti virš palangės ir pan. Tačiau kiekvienas atvejis individualus Yra moterų, kurioms pirmojo gimdymo metu puikiai padėjo gimnastikos kamuoliai, o antrą kartą jie tik trukdė...

Vanduo

 

Šiltas vanduo gali daryti stebuklus. Net kelios minutės po dušu gali palengvinti  sąrėmius. Vanduo atpalaiduoja, o ir kartu masažuoja moterį.

 

Masažas

 

Jei gimdote su vyru, apatinės nugaros dalies masažas gali padėti įveikti skausmą.  

 

Epidūrinė anestezija

Tam reikalingas gydytojas anesteziologas, kuris įveda kateteriuką, ir juo leidžiami nuskausminimo vaistai.  Vaistai stabdo skausmo impulsą perdavimą į smegenis, todėl moteris nejaučia skausmo.

 

Kas Tau labiausiai padėjo ištverti skausmą per sąrėmius?

rugpjutis rugpjutis 10. Mar 2012, 12:12

😘vyras labai padejo salia ir epidiura