Gimdymo istorija: išsipildė trys norai

Gimdymo istorija: išsipildė trys norai

04. Jan 2013, 00:00

Ilgai ruošiausi ir pagaliau prisiruošiau papasakoti savo gimdymo istoriją. O ji buvo visiškai paprasta ir lengva, bet viskas nuo pradžių...

 

Tai mano buvo pirmasis gimdymas. Ginekologė nustatė man tris gimdymo datas, t.y. pirmoji buvo 2011 07 08, antroji 07 13, trečioji 07 11. Tad taip tiksliai ir nežinojau, kuri data yra tiksliausia. Dirbau iki 8 mėnesio pabaigos, kol nusprendžiau, kad jau gal laikas pailsėt, nes nedaug liko iki lemiamo momento.

 

Su nekantrumu laukiau, kada viskas įvyks, bet ką jūs manot? Atėjo viena numatyta data, bet jokio ženklo. Su nekantrumu laukiu sekančios ir vėl nieko. Na tada jau vyrui sakau, kad ginekologė tikriausiai apsiriko ir kad jau 13 dieną tikrai pagimdysiu. Bet ir vėl teko nusivilt. Su gydytoja buvom sutarę, kad jeigu nepagimdysiu, tai 14 dieną susimatom.

 

Kaip tarėm, taip ir padarėm - išaušo 14 diena ir nieko, tad susiruošiu nuvykt pas savo daktarę. Ji mane apžiūri, paklauso mažiuko širdies tonus, padaro echoskopiją ir... surašo siuntimą į ligoninę. Pasirodo, pilvuko gyventojas net nesiruošia ateit į šį pasaulį. Liepė labai neskubėti važiuot, bet į vakarą jau nuvykt.

 

Kaip tik paskambino mama ir pakvietė į svečius, pas ją pamažu nuvykau, pavalgiau plokštainio, pasėdėjau ir susiruošiau namo. Grįžus pasiėmiau daiktus, kuriuos jau seniai buvau susiruošus ir vyras nuvežė į ligoninę, ten apžiūrėjo ir pasiliko. Bet sakė, kad gymdysiu dar negreitai. Vyras pabuvo su manim ir vakare išvažiavo, aš jaučiausi puikiai.

 

Nuėjau į dušą, nusiprausiau, išsivaliau dantis ir atsigulus ant lovos skaičiau dar žurnalą, bet jokio ženklo nebuvo apie gimdymą. Naktį pabudau, jausmas lyg labai norėčiau į tualetą, apsirengus chalatą nušlepsiu iki jo. Grįžus vėl į lovą, bet kažkaip man neramu ir lyg nugarą skaudena, negaliu užmigti.

 

Nueinu pas seselę, ji paklauso toniukus, iškviečia gydytoją, tas apžiūrėjęs pareiškia, kad kaklelis atsivėręs jau 4 cm. Man jokių sąrėmių nėra, nieko neskauda, tad vėl į palatą ir laukiu, kada viskas bus. Vis seselė atėjus paklausia, ar viskas gerai ir tiek. Ryte pasikeičia pamaina ir seselė mane išsiveda apžiūrai, po jos liepia susirinkt daiktus, nes vykstam jau į gimdyklą, padeda man juos nusinešt, aš persirengiu, paskambinu vyrui ir laukiu.

 

Daktarė apžiūri ir sako, kad jau viskas labai greitai, nes jau 8 cm atsidaręs kakelis. Aš visiškai nieko nejaučiu, tik lyg nugarą skaudena ir pilvo apačią. Atvyksta vyras ir abu laukiam. Prakerpa, nes patys vandenys nenubėgo, ir vėl laukiam, tada užeina lyg kažkoki skausmai. Po kiek laiko vėl kartojasi, tada darosi dažnesni ir pagaliau daktarė pasako, kad jau laikas. Keli stūmimai ir viskas baigta. Ir gymdymas įvyko 07 15 d.

 

Čia man nuostabi dovana gimtadienio proga, nes mano gimtadienis 07 17. Dabar turim nuostabų sūnelį, kuriam pusantrų metukų, mano gimdymas viso truko 4 val ir 25 min. Aš visą neštumą sakiau, kad mano gimdymas bus greitas ir lengvas, vaikutis bus ramus ir turėsiu pieno.

 

Šie visi trys norai išsipildė. Draugės net juokdavosi iš manęs, kad aš labai naivi.

 

Papasakok savo gimdymo istoriją ir gauk dovanų

04. Jan 2013, 21:46

oi, 2 gimdymas tikrai bus zymiai greitesnis, patyriau tai ir as😉 su 1vaikeliu atvaziavau i ligonine su 8cm ir be jokiu skausmu bei saremiu, man irgi prakirpo vandenys ir...uz 3-4val turejau ant krutines dukryte😉 su 2 leliuku viskas vyko mazdaug pan, atvaziavau eilinei apziurai, kai pasake, kad pa mane jau 8cm ir per 2val turejau suneli ant krutines, tai su 3 bijau ir pagalvot, jauciu, reiktu prie ligonines budet, tuo labiau, kad dukryte pagimdziau 38sav, o suneli 37, visas net baltas buvo, sesele vale ir klausinejo kdl taip anxti sugalvojo ateit i si pasauli?😃

04. Jan 2013, 10:23

smagu kad viskas taip greitai ir neabai skausmingai, jei reiktu gimdyt paciai tai noreciau kad ir man toks lengvas gidymas butu 😀

04. Jan 2013, 09:34

aciukas uz patarimus deduosi viska i galva ir manau kad man tai tikrai kadanors pravers...aciukas 😀

04. Jan 2013, 09:23

Aciu mergaites 😀 as tikiuosi kaip bus antras nestumas nbus dar viskas greiciau 😀 Kristinuks reikia nusiteikt teigiamai ir viskas bus gerai, neklausyt ka kalba ir pataria kiti 😀

04. Jan 2013, 08:48

joooo....labai tikiuosi😀

04. Jan 2013, 07:56

Kristina, kai antra gimdysi ir tau taip bus 😀

04. Jan 2013, 07:52

super istorija ir super gimdymas,kad man taip....😀labai malonu skaityti buvo ir dziugu kad visi norai issipilde ir taip toliau jums.... 😉

04. Jan 2013, 07:27

oho, kaip greitai ir lengvai ! Sveikiname! Saunuoliai!