Gimdymas savuose namuose: pliusai ir minusai

Gimdymas savuose namuose: pliusai ir minusai

07. Jan 2013, 08:00

 

Inga (ali):

 

Ką manote apie gimdymą savuose namuose, kur sava aplinka? Kaip manote, kokie to pliusai ir minusai?

 

Man tai atrodo pavojinga. Viena draugė sakė norinti gimdyt namuose. Pradėjom diskutuot. Ji sako, jei geras gydytojas, tai numatys pavojų ir tada skubiai į ligoninę. Bet tada taip ir greitojoje gali pagimdyt. Kai aš po gimdymo (ligoninėj) buvau su mažyliu reanimacijoje, atvežė vieną moterį su leliuku šalia.

 

Gydytoja man sakė, kad ji gimdė namie, komplikavosi, tad pakeliui į ligoninę pagimdė. Dar vienas minusas – kai gimdai pirmą leliuką, tai ligoninėj tau tas dienas personalas bet kada padės. O namie ką? Gydytoja nelėks kas kelias minutes.

 

Ką apie tai mano MK mamos:

 

Toma:

Pirma mintis sukasi apie kylančius pavojus, todėl niekada negimdyčiau namie ir nerizikuočiau savo, o juolab, vaiko sveikata. Aišku, čia kiekvienos pasirinkimas ir visos nuomonės yra gerbtinos, bet man asmeniškai netinka toks būdas gimdyti.

 

Daivute:

Man niekada nekiltų tokių minčių. Per daug pavojinga.

 

Silvijana:

Aš tam nepritariu, nes nežinia, kuo tai gali baigtis. Mano prosenelė gimdė namie, nes tais laikais kitaip ir nebūdavo, tai pagimdė 6, augo 4. Natūrali atranka tiesiog. Mano vyro sesuo taip pat gimė namie, bet ten buvo tas atvejis, kad nespėjo į ligoninę. O šiaip baisu, kai tokie dalykai kaip vaikelio saugus gimimas tampa mada. Pliusų tame nematau visiškai. Jaukumo suteikia, kai žinai, kur ir kaip gimdysi, prieš gimdymą juk galima apsilankyti toje ligoninėj, kur gimdysi, tai vis saviau bus.

 

Volunge:

Kiekvienam savo, bet aš asmeniškai nematau nė vieno pliuso tame. Jausčiausi nesaugi gimdydama namie, todėl manau, ir gimdymas būtų ne lengvesnis, o atvirkščiai. Kai kurios moterys kaip tik jaučiasi saugesnės savuose namuose, joms sava aplinka padeda. Bet man tokiu atveju butu stresas ir didžiulis diskomfortas.

 

Spurga:

Nenorėčiau šito bandyti namuose, man ramiau, kai esi specialistų prižiūrima. Mano mama sakė, kad nesulaukė greitukės, tai namie pagimdė, tada nebuvo kaip dabar..

 

O ką apie gimdymą namie manai Tu?

gintarerei gintarerei 07. Jan 2013, 15:48

as neturiu tvirtos nuomones uz kuria puse as uz, NES iki siol Lietuvoje nesukuriama salygu normaliai diskutuoti apie tai. As noreciau isgirsti visus argumentus (ne uz, ne pries), o kokia nauda gimdyve ir kudikiui gimdant namuose ir ligonineje. As esu uz tai, kad moterys turetu galimybe rinktis, o visuomene pas mus iskarto nuraso sia galimybe ir pati visuomene nusprendzia kaip moteris gimdys, t.y. ligonineje. Daugelyje saliu yra sudarytos salygos moterims rinktis tarp keliu gimdymo vietu ir variantu, kaip ir gimdymo pozu ir t.t. Pas mus kol kas medikai primeta gimdyvems daugelius dalyku. Po truputi tai keiciasi, bet labai letai.

As pati nezinau ar rinkciausi gimdyma namuose siuo metu, bet todel, kad esu nezinioje, t.y. neturiu informacijos. Zmones dazniausiai bijo to ko nezino/nesupranta. Nesakau, kad ateityje nesvarstysiu sitos galimybes.

07. Jan 2013, 14:26

Zinoma man tokiu minciu net nekyla gimdyt namuose(pirma pastot reikia 😃 ) bet idomu kodel kaikurios moterys renkasi si buda?

07. Jan 2013, 13:35

nematau nei vieno pliuso gimdyti namie. bet cia jau kiekvienos asmeninis apsisprendimas