Gimdymas namuose - nei laukinis, nei neapgalvotas pasirinkimas

Gimdymas namuose - nei laukinis, nei neapgalvotas pasirinkimas

28. Oct 2013, 11:29 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vienai moteriai nėra nieko šventesnio nei įamžinti gimdymo momentus. 

Jacki Dives pastaruosius trejus metus dirba dula (tai ne medicinos darbuotojas gimdymo komandoje, kuris  emociškai ir fiziškai palaiko gimdyvę), o dabar Jackie taip pat fotografuoja gimdymo momentus. 

"Dažnai gimdymas piešiamas kaip baisus ir gąsdinantis moters gyvenimo įvykis, - teigė 29-erių Vankuveryje, Kanadoje gyvenanti dula. Kaip dula ir gimdymo fotografė, aš matau nuostabius gimdymus ir manau, kad reikia jais dalintis, jog išsklaidytume visus mitus."

20131028084308-38165.jpg

Neseiai J.Dives įamžino fotografijų seriją, kuri pripažinta kaip puiki dokumentika įamžinanti nuostabų gimdymą namuose.

Vienoje pirmųjų nuotraukų, būsima mama vestuvių fotografė Julia Marincat groja pianinu kol jos sesuo masažuoja jai nugarą. Toliau matosi kaip Julia gimdo baseina su savo vyru Crisu, kuris jai padeda giliai kvėpuoti. 

Dvi seserys, močiutė ir senelis taip atėjo į kambarį norėdami pasidžiaugti ką tik gimusia Katherine kartu. 

20131028084901-32325.jpg

"Kai aš pas juos atvykau, mama grojo pianinu. Nuotaika buvo tokia rami, degė žvakės ir skambėjo tyli muzika... Mama buvo apsupta meilės. Jos partneris, jos dula ir dvi jos seserys šalia ja rūpinosi", - J.Dives rašė savo bloge. 

"Fotografuoti gimdymus namuose yra labai malonu ir ramu. Tokiuose gimdymuose poros būna pasirinkusios būtent tai ko nori tuo momentu, todėl jie gali būti patys savimi, kas, manau, labai svarbu gimdant ir ypač moteriai", - teigia ji.

Pasigrožėkite momentais iš Julia gimdymo namuose:

20131028084917-78943.jpg

20131028085327-63896.jpg

20131028085406-74900.jpg

20131028085419-89824.jpg

20131028085432-31765.jpg

20131028085444-56285.jpg

20131028085454-50693.jpg

20131028085505-15533.jpg

20131028085515-60261.jpg

Kaip manote, jeigu Lietuvoje būtų teisėta, ar norėtumėte pabandyti tokį gimdymo būdą? 

Parengta pagal www.dailymail.co.uk straipsnį

07. Nov 2013, 19:07

Galiu pasakyti, kad nuotraukos tikrai gražios 👍 😀 O ar norėčiau taip gimdyti taip norėčiau, nes kai gimdžiau ligoninėje tai buvo kažkas žiauraus. Bet gimdyčiau namie tik tokiu atvėju jei būtų daktarai, jei kiltų kokių komplikacijų.

30. Oct 2013, 14:27

gimdymas nera liga, bet ir tikrai nera taip kaip ir nieko, net daug mediku sako, kol moteris nepagimde, viena koja ir ji ir vaikas grabe...o del psihologiniu momentu, ale gimdant ligonineje ivyko komplikacija del ligonines klimato, jei buciau namie gimdziusi taip nebutu, na paaiskinkite man, tai kodel kaip moterys seniau gimde namie, tos komplikacijos ivykdavo vis tiek??????mano mociute pirma vaika gimde namie....viska butu atidavusi, kad gimdytu taip kaip mes, kad zinai jei kas nors ne duok dieve gausi is kart salia pagalba....o dabar....kodel gydytojas turi prisiimti atsakomybe uz kazkokius keistus norus, vykti kaip jie sakoo be aparaturos, be komandos, o poto jei kas nors lekti I ligonine su greitaja.....kam jiems tas stresas del kazkokiu keistu igeidziu....plius is vis kiekviena moteris gimdydama patiria tikrai nemazus skausmus ir tik nereikia pasakoti , kad ne visos, tiesiog pasimirsta, kam namie ta skausm aura, pagimdei, sveiki laimigi gryztat namo, o ne duok dieve kas nors tuose namuose ivyksta...matyt pastovei prisiminciau kol juose gyvenciau....

gintarerei gintarerei 30. Oct 2013, 08:30 zivile g.-b.

na gimdant manes nereikia gydyti 😀 gerai nuskambejo, jei vaziuojame i ligonine, atvaziuojame gydytis. O nestumas man nera liga, kuria reikia isgydyti, todel tas poziuris man nepriimtinas. Taigi vel prieiname prie to, kad skirtingos moterys, vienoms svarbus socialinia, psichologiniai momentai, kitoms ne, todel visoms turi buti suteikta salygos.

gintarerei gintarerei 29. Oct 2013, 13:41

o as nekalbu krastutinumais. Kaip buvo su musu probobutemis yra vienas krastutinumas, o visiskai viskas sumedicininta yra kitas krastutinumas. Juk niekas ir nenori grizti i viduramzius, o su profesionalo prieziura tiesiog pagimdyti namuose. NIekas nespjauna i profesionalus ir medicinine pagalba, kai jos reikia ir as jos nenuginciju, bet noriu viduriuko. Pasidomekite kas yra gimdymas namuose, koki ji nori iteisinti ir koks jis veikia kitose salyse, prasau, pries sakydami koks tai nesterilus, neapgalvotas, nesaugus, be prieziuros ir visiskai stacia galva reikalas. Toks reikalas vyksta dabar, nelegaliai, nes nera iteisinta ir as to nepateisinu. Kai pasidomejau kokia tvarka gimdyti namuose, tai ji beje labai griezta, daug ka apibrezia ir pan...na bet ne apie tai cia.

29. Oct 2013, 13:17

man jokio skirtumo, tik issakiau savo nuomone, bet esme kodel kaip seniau musu bobutes, probobutes ir taip tolyn visos gimdydavo namie, prie pribuveju ir buvo tu komplikaciju visokiausiu, ir mirdavo ir vaikai ir mamos, juk gimdydavo namie, tai is kur tos komplikacijos, vien artimi zmones, jokiu ligoniniu....medicina gali labai daug....kol nebuvo galu gale israsta penicilino grupes antibijotikas, zmones mirdavo nuo paprasciausiu dalyku ir nereikia irodyneti, kad namie gimdyciau butu viskas tiesiog fantastika, nei skausmu, nei komplikaciju....foto, na noreciau pamatyti visas sias foto nuo A-Z ir be retusavimo....

gintarerei gintarerei 29. Oct 2013, 11:34

Aiste, nereikia cia nieko suprasti ir as bent jau nuotraukose nematau kancios.Tu jautiesi komfortiskai ligonineje, tau tinka tas bendravimas, tu jautiesi komfortiskai tarp nepazistamu zmoniu, tai puiku, tai as puikiai suprantu, o yra zmoniu kam tai netinka. Man zymiai irgi geriau butu artimi zmones, ar be ju, jei su jais jautiesi atvirai ir gerai, pribuveja, doula, kuri yra artimas zmogus ir pan. Koks gi tau skirtumas. Cia nera absoliuciai ko suprasti. Nes zmones skirtingi, ir poreikia zmoniu skirtingi. Del komplikaciju, tai manau samoningos mamos, jei jau joms ivyksta komplikacija dar pries gimdymo termina, tai tikrai renkasi ligonine, o ne uzsibrezusios gimdo namuose, nors gresia pavojus. As kalbejau apie komplikacijas, kurios kyla gimdymo metu, nors gimdymas prasideda puikiai. Ar tikrai isitikinusios kad tai neitakoja aplinka? Jei ne, puiku, as manau kitaip. VIenai psichologiniai dalykai svarbu, kitai ne, viena i gimdyma ziuri kaip i medicinini procesa, kitos kaip i gamtos dvasini procesa ir renkasi tai ko reikia.

29. Oct 2013, 00:20

klinikose nepatinka poziuris i zmogu, kazkaip keistai skamba....buvau du kartus ir geras tas poziuris, nezinau koki jos kai kurios isivaizduoja, kad atvaziavo net nezinau kas ir dabar tik visas demesys i ja ir pan., bet juk jie savo darba dirba, padaro, tame esme...o siaip esme yra saugumas...kad visa komanda salia...konvejeris, na nezinau kiekvienai gimdyvei nepripirks atskiru gimdymo stalu ir palatu neirengs, siaip yra Baltijos Amerikos klinikoje, jei nenorite konvejerio, iskirtinumo ir pan, susimokate ir gimdote, nesuprantu kame problema....

28. Oct 2013, 14:53

tikrai ne!!!!susikvieti puse gimines ir su vyru vonioje kankiniesi, kazkaip nenormalu man....jokio privatumo...kiekvienos cia zinoma reikalas, bet kazkaip svarbiu argumentu, vat kodel gimdyti namie taip niekad ir neisgirdau, personalas trukdo, o tai pribuvejos, gimines netrukdo ar kazkas dar, nesamone.....nereikia taip susireiksminti....komplikacijos tikrai ivyksta ne del ligonines klimato....man placentos atsokimas ivyko naie, kaip ramiai laukiau Kuciu vakaro...niekada nerizikuociau sav sveikata, o ypac vaikelio, nes jau zinau ka reiskai tos kelios minutes ir viskas gali buti kitaip.

28. Oct 2013, 14:46

Tikrai nenoreciau ir nerizikuociau mazylio sveikata ar gyvybe vien del to kad man butu smagiau gimdyti namie.o fotografavimas ar filmavimas gimdymo metu man nesuprantamas nes noriu kad tos akimirkos isliktu mano ir vyro atmintyje o ne popieriuje ar dar geriau facebook ir kad po to visas pasaulis matytu ar aptarinetu.

28. Oct 2013, 14:26

Nuostabios foto, ypatingai sutiktas mažylis, bet man pačiai visgi saugiausia jaukioje klinikų gimdykloje, kur ir vonia, ir dušas patogus yra, tad gimdymo metu galima įvairiai skausmus nuvyti ir svarbiausia patikimas, profesionalus specialistas šalia...taip, abu kartus tariausi su gydytojais ir tuo tik džiaugiausi, jie puikiai prižiūrėjo, kad mano ypatingi dukryčių gimimai praeitų sklandžiai...ir gimdymas su šypsena tikrai egzistuoja 😀

Krisliukas Krisliukas 28. Oct 2013, 13:20

norėčiau 😀

gintarerei gintarerei 28. Oct 2013, 12:53

as galbut noreciau, tik nezinau ar pasiryzciau, ypatingai tokiomis salygomis kaip yra dabar LT. TIkiu psichologiniais dalykais, daug man jie nestumo ir gimdymo metu padejo, todel tikiu ir aplinkos itaka ir zmoniu aplinkui esanciu itaka gimdymo eigai ir galbut komplikacijoms. Juk niekas nezino, ar komplikacijos atsiradusios gimdant nebuvo itakotos kokio nors veiksmo, kurio galbut jei nebutu, nebutu buve ir komplikacijos. Nesu greizta siuo klausimu. Manau jei zmones jaucia, nori ir yra nusiteike tam, tai yra labai grazu. O siose nuotraukose labai graziai ir subtiliai viskas iamzinta, man labai patiko. Galima sakyti iamzinti jausmai ir busenos, kas ir yra visas gimdymas. Labai graziai atskleista gimdymo grazioji psichologine puse, one tik fiziologine. KLausimas kiek moteru gimdanciu ligonineje atrodo tokio ramaus ir sviesaus veido, as tikrai taip neatrodziau, duodu ranka nukirsti, nes mane blaske, tai personalas zujantis aplinkui, tai studentai besiverziantys i palata, tai kokia seseles intervencija, kur nesuprasi kam, tiesiog taip reikia, tai vis ateinanti mintis, kad cia ligonine ir pan. Man grazu ir galbut kai subresiu psichologiskai labiau, gal pabandysiu, o gal ir ne.

28. Oct 2013, 12:08

tikrai nenoreciau, pati per gimdyma smarkiai nukraujavau ir jei buciau gimdzius namie tai turbut siai dienai manes jau nebutu.... nerizikuociau nei savo nei vaikelio gyvybe

28. Oct 2013, 11:48

visiskai pritariu astripaprika nuomonej 😀 is vis nesu salininke gimdymo namie tai gal dar ir tas lemia 😀

28. Oct 2013, 11:38

Nenoreciau 😀 siuo klausimu kazkaip tvirta nuomone turiu 😀 Gerai, kai viskas gerai...