Gimdymas namuose - mažiau komplikuotas nei ligoninėje

Gimdymas namuose - mažiau komplikuotas nei ligoninėje

17. Jun 2013, 11:08 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Didžiojoje Britanijoje namuose gimdo apie 2,5% moterų, o Olandijoje - net 20%. Lietuvoje gimdymas namuose kol kas yra nelegalus, o joms padedančios gydytojos laikomos nusikaltėlėmis, visame pasaulyje aptariami šio būdo privalumai.

BBC naujienos paskelbė straipsnį, kuriame gimdymas namuose vertinamas kaip ne tik pigesnis, bet ir mažiau rizikingas būdas gimti, ypač antrąkart gimdančioms moterims - taip paskelbė Britų medicinos žurnalas.

Milžiniškas olandų tyrimas padarė išvadą, jog didelių komplikacijų rizika yra 1 iš 1000 gimdant namuose ir 2,3 iš 1000 gimdant ligoninėje. 

Skaičiuojama, kad mažos rizikos moterims, kurios gimdo pirmą kartą ir tai daro namuose, retai prireikia intensyvios priežiūros - labai panašiai kaip ir darant tai ligoninėje. To prireikė 2,3 moterims iš 1000 gimdančių namuose ir 3,1 moteriai iš 1000 gimdančiai ligoninėje.
Bet moterims gimdančioms ne pirmą kartą tokios komplikacijos gimdant namuose pasitaiko daug rečiau nei ligoninėje. Problemos dėl kraujavimo po gimdymo kilo 19,6 iš 1000 moterų gimdančių namuose ir 37,6 iš 1000 gimdančioms ligoninėje. Olandai džiaugiasi, kad labiausiai tam įtakos turi puiki priežiūros sistema, kuri susideda iš moters rizikingumo faktoriaus nustatymo, greitosios pagalbos buvimą prie namų ir puikiai apmokytų pribuvėjų. Žinoma, mums apie tai dar tik pasvajoti, o štai britai žada dėti visas pastangas, kad pavytų olandus. 

Visas straipsnis čia BBC News

18. Jun 2013, 00:14

Na as nesutikciau gimdyti namuose, bet tikrai vertetu iteisinti tokia paslauga norincioms gimdyti namuose. Vienas pagrindiniu sprendimu kodel gimdyciau tik ligonineje,nes nestumai sunkus ir net gydytojai nerekomenduotu gimdyti namie.

gintarerei gintarerei 17. Jun 2013, 12:14

gal ir toli, bet tikiuosi po maza zingsneli prieisime bent jau prie paslaugos legalizavimo ir paslaugos kokybisko suteikimo 😀