Gelbėjimosi ratas  tėčiams: kaip išrinkti pirkinius naujagimiams?

Gelbėjimosi ratas tėčiams: kaip išrinkti pirkinius naujagimiams?

06. Mar 2015, 10:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Supirkti visas reikalingas priežiūros priemones naujagimiui – nelengva užduotis tiek patyrusiai, tiek ir pirmo vaiko besilaukiančiai šeimai. Geriausia vyro dovana ir pagalba besilaukiančiai mamytei – pasirūpinimas naujagimio prekėmis, pirmuoju gimsiančio žmogučio „kraiteliu“. Nors ši užduotis gali pasirodyti tėčiams neįveikiama, jie gali puikiai su ja susitvarkyti, svarbiausia – noras domėtis, padėti, o jei kyla neaiškumų – pasitarti su ekspertais, įsitikinusi kūdikių prekių ekspertė, „Assorti.lt“ kūdikių prekių grupės vadovė Akvilė Sadauskaitė.

Būdas pasiruošti tėvystei

Būti tėčiu – didelė atsakomybė,  reikalaujanti laiko ir kantrybės, tad kūdikio „kraitelio“ pirkimas padės ne tik susipažinti su kūdikio poreikiais, tačiau ir pasiruošti tėvystei, įsitikinusi A. Sadauskaitė. Tėvai, besirūpindami vaiko prekėmis, besikonsultuodami su profesionalais, geriau supras mamas, vaiko poreikius. Kūdikio prekių rinkimas padės suprasti kasdienės atžalos ruošos etapus, jų svarbą, paskatins pasiruošti įvairiems netikėtumams.

Be pirkinių sąrašo – nė iš vietos!

Pirmą kartą į naujagimių prekių skyrių vykstantiems vyrams ekspertė pataria atlikti „namų darbus“ – parengti aiškų ir tikslų kūdikiui reikalingų prekių sąrašą, apgalvoti prekių specifiką pagal vaikelio poreikius. Paruošti sąrašą padės besilaukianti mama, galima konsultuotis su kolegėmis, auginančiomis, vaikus, žmonos draugėmis, parduotuvių konsultantais. Naujagimių prekių sąrašus galima rasti ir internete, tačiau svarbu jį adaptuoti kiekvieno vaiko poreikiams.

„Dažnai pamirštami maži, bet kūdikiui labai reikalingi daiktai, tad tėčių patogumui turime paruošę tiek prekių sąrašus, tiek specialius kraitelio rinkinius, pritaikytus kiekvienai naujagimio gyvenimo akimirkai“, sakė „Assorti.lt“ kūdikių prekių grupės vadovė.

Atskirkite šlamštą nuo kokybiškų prekių!

Atkeliavus į vaikų prekių parduotuvę gali ištikti šokas – kaip nepasimesti prekių gausybėje?  „Daugelis mamyčių ir tėvelių, atkeliavusių ieškoti prekių kūdikiams, ilgą laiką žvalgosi tarp lentynų ir nežino, ką pasirinkti. Tokioje situacijoje pirmas jūsų pagalbininkas – iš anksto sudarytas prekių sąrašas, o atvykus nepasimesti padės patyrę parduotuvės konsultantai. 

Būtina nuspręsti kokių prekių ieškote, atkreipti dėmesį į smulkmenas – kiek laiko buteliukas išlaiko šilumą, kokia prekės kilmės šalis, iš ko jis pagamintas. Pasiūla yra milžiniška ir pritaikyta specifiniams naujagimių poreikiams, tačiau svarbu žinoti, kokių savybių prekės privalo turėti ir ką leidžia biudžetas“, – patarimais dalijosi A. Sadauskaitė. 

Ji pridūrė, kad vyrai, rinkdami prekes kūdikiams, stokoja specifinių žinių apie naujagimių auginimo poreikius, tačiau itin racionaliai vertina prekes, jų savybes, kokybę. „Prekes vaikams jie renka tarsi automobilį. Vyrai įvertina kur kas daugiau praktiškų prekės kriterijų nei moterys, tad jie – išties būtini pagalbininkai, perkant naujagimių „kraitelius“, – sakė A. Sadauskaitė. 

Pientraukius patikėkite konsultantėms!

Vyrus itin stebina ir trikdo nepažintas vaikų žindymo pasaulis. „Vyrai ypač jautrūs intymioms moteriškoms prekėms, būtinoms žindymo laikotarpiu. Nors tai – svarbus rūpinimosi vaiku aspektas, tačiau, kai kalba pasisuka apie pientraukius ar sterilizatorius, dauguma būsimų tėvelių pasimeta. Prieš perkant minėtas prekes, būtina tiksliai išsiaiškinti, ko reikia mamytėms. Jei apie tai kalbėti nepatogu, paprašykite moters surašyti reikalavimus ant lapelio, šį įteikite profesionaliems konsultantams,“ – patarė kūdikių prekių ekspertė.

Supertėtis – misija įmanoma!

Tapti motina – vienas iš svarbiausių moters gyvenimo momentų. Vaiko ir motinos ryšys užsimezga jau pirmaisiais nėštumo mėnesiais, tačiau ir vyras gali pajausti ryšį, iki vaiko gimimo atrasdamas save tėvo vaidmenyje, nebijodamas prisiimti įvairių atsakomybių. „Būsimoms mamoms vyro pagalba yra ne tik labai svarbi, bet ir teikianti moralinį pasitenkinimą. Įsitraukęs vyras pelnys savo moters meilę, pasitikėjimą, supertėčio statusą. Keli būdai, kuriais vyras gali palengvinti vaiko laukimą – pasirūpinti visais kūdikiui reikalingais daiktais, poaktyviai domėtis kūdikio raida, padėti mamytei namų ruošos darbuose“, – sakė  A. Sadauskaitė.

Apibendrindama, ji pataria vyrams imtis iniciatyvos patiems, pasiūlyti savo pagalbą, perkant vaikų prekes, išbandyti naujoves, o į krizines situacijas pažiūrėti su šypsena ir eksperimentuoti.