Dvynukių gimimas: kiek reikalauja pasiruošimo ir jėgų

Dvynukių gimimas: kiek reikalauja pasiruošimo ir jėgų

24. Sep 2014, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Laukta ar netikėta naujiena „mes laukiamės“ sukelia emocijų vulkaną, begalinis džiaugsmas priverčia širdį plakti taip stipriai, jog laimei, atrodytų, nėra ribų. Tačiau ir nerimas - kaip seksis susitvaryti, neapleidžia. Ypač išgirdus: „Mes laukiamės dvynukų!”

Mamyčių klubo filmuotai jaunai šeimynai - tai jau trečiasis laukimas. Iš kitų jis išsiskyrė tuo, jog didžiąją laiko dalį vis tik reikėjo leisti lovos režimu.

Artėjant gimdymo datai paaiškėjo tai, jog gimdymas bus – planinė cezario pjūvio operacija. Tai "nusprendė" vienas iš kūdikių, kuris iki pat gimdymo mamos pilvelyje sėdėjo.

Šeimyna buvo jau viską susiruošusi iš anksto, tad tai nesuteikė jokio papildomo streso, tačiau iš vėžių išmušė. Juk mes, moterys, mėgstame viską planuoti ir pageidaujame, kad viskas vyktų pagal mūsų planą.

Pasak specialistų, atliekant cezario pjūvio operaciją šiomis dienomis dažniausia parenkama spinalinė nejautra - mama visiškai nebejaučia apatinės kūno dalies. Šią nejautrą galima naudoti tiek planinės operacijos metu, tiek operacijos prireikus staigiai. 

Tačiau svarbiausia, pasak būsimos dvynukų mamytės, yra dialogas tarp tėvų ir anesteziologo. Anesteziologui paaiškinus smulkiai visas detales, kas bus daroma, ko tikėtis, atėjo saugumo ir ramybės jausmas. Jausmas, jog visi pasiruošę.

Jei tėčiui galima dalyvauti orperacijoje, jis persirengia sterilia, specialiai paruošta apranga. Tėtis pasodinamas prie mamos taip, kad jie galėtų kalbėtis, bet nei vienas, nei kitas nematytų vykstančios procedūros.

Cezario operacija trunka apie 20-30 minučių - ir štai ant medikų rankų jau pirmasis ilgai lauktas kūdikis. Mergaitei tėvai davė vardą Adriją, kuri sveria 2280 gramų ir yra 47 centimetrų ūgio.

Praeina vos mintutė ir pasaulį išvysta jos dvynė sesuo, vardu Andreta - jos svoris 2310 g, o ūgis 48 centimetrai.

Aprengtas, pasvertas ir išmatuotas dukrytės paguldomos a ant krūtinės. Po operacijos mamai kažkiek svaigo galva, bet išvydus  dvi nepakartojamas gražuoles, viskas užsimiršo.

Į palatą perkeltos šeimynos aplankyti atėjusi gydytoja akušerė ginekologė papasakoja, kad narkozė baigsis visiškai po 6 valandų, bet labai svarbu, kad mamai nereikėtų po jos keltis. Kad jai kas nors padėtų ir ji galėtų kuo daugiau ilsėtis bei atgauti jėgas.

Na o mažylėms šiuo metu negali būti geresnės vietos kaip mamos krūtinė, kur jos glaudžiasi oda prie odos ir tai jas šildo tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme...

Begalinė meilė yra tai, ko joms dabar labiausiai reikia - mamytės ir tėvelio.