Dviese už vairo

Dviese už vairo

24. Jan 2012, 07:00

Kada už vieno vairo sėdima dviese? Žinoma, tada, kai automobilį vairuoja būsimoji mama.

 

Ne kartą ir „Mamyčių klube“ teko skaityti mamų nuomonių, kad pastojusi moteris, iki tol drąsiai vairavusi automobilį, pasikeičia. Už vairo sėsti vengia, baimindamasi dėl būsimo vaikučio sveikatos. Vairuoti nėščioms moterims  ar ne, kiekviena turi nuspręsti pati. Svarbiausia, kad būsimoji mama automobilyje jaustųsi saugiai ir patogiai.


 
Ar persėsti į troleibusą?


Žinoma, daugelis nėštukių savo gyvenimo įpročių nekeičia didėjant pilvukui, tačiau šiame straipsnyje kalbėsime apie tokias būsimas mamytes, kurioms žinia apie nėštumą sukelia daug klausimų apie automobilio vairavimą: „Ar vairuoti man saugu?“, „Kaip segtis diržu“ ir panašius. Alternatyva važiavimui automobiliu – visuomeninis transportas. Tačiau ar tikrai jis yra saugesnis būsimai mamai? Kur ji patirs mažiau streso – už vairo ar stumdydamasi perkrautame autobuse? Jau nekalbant apie virusų „suvažiavimus“ visuomeniniame transporte. Nėščiosios atveju labai svarbu gera savijauta ir kuo mažiau streso, taigi, apsvarstykite visus „už“ ir „prieš“.



Ne laikas užsirašyti įvairavimo kursus


Nėštumo atostogas galima išnaudoti labai prasmingai ir naudingai, visgi užsirašyti į vairavimo kursus dabar tikrai ne laikas. Gydytojai akušeriai ginekologai pastebi, jog nėštumo metu moters reakcija tampa lėtesnė, ir tai vis labiau būdinga didėjant nėštumo savaičių skaičiui. Turbūt, ne viena iš mūsų patyrė, jog nėštukės tampa labiau užmaršios negu įprastai. Gydytojai nerekomenduojamas nėščioms moterims pradėti mokytis vairuoti, nes gana įtemptas, didelės dėmesio koncentracijos reikalaujantis užsiėmimas. Kuris tiesiogiai susijęs su stresu, įtampa, kas tikrai negerai būsimai mamai.



Elkitės pagal galimybes

 

Nėštumo metu įvertinkite savo galimybes iš naujo. Jei pačioje nėštumo pradžioje jus stipriai pykina, svaigsta galva, galbūt vertėtų atsisakyti vairavimo. Bent jau tomis dienos dalimis, kai tai labiausiai jus vargina – pavyzdžiui, anksti ryte ar pan.  Kadangi nėščios moterys pavargsta greičiau, važiuojant didelius atstumus darykite pertraukas. Išlipę pamankštinkite kojas, įkvėpkite gryno oro.

 


Baigiantis nėštumui moterys pastebi, kad joms jau sunkiau patogiai įsitaisyti už vairo. Skausmingi vaikučio spyriai ir didelis pilvas sukelia nepatogumų kelyje. Pasistenkite atitraukti vairuotojo sėdynę kuo toliau nuo vairo, tačiau taip, kad būtų patogu minti akseleratoriaus pedalą. Taisyklingai apjuostas diržas turi eiti ne per pilvą, o žemiau, apačioje, juosti dubenį.


 
Ar jūs nėštumo metu drąsiai vairavote?

24. Jan 2012, 11:59

vairavau visa nestuma iki pat paskutines dienos 😀 Gustyte labai spardydavosi kai vairuodavau turbut ir jai patiko 😀 vazinedama kazlu rudoje dirzo dazniausiai nesisegdavau, nes truputi spausdavo pilvuza, o jei vaziuodavau toliau tai prisisegdavau.
kai prasidejo gimdymas buciau drasiai ir pati nuvairavus iki kauno (apie 40 km) bet kadangi buvo namie brolis tai nereikejo vairuot 😀

24. Jan 2012, 11:42

visa nestuma pati vairavau 😀 ir net iki gimdymo namu atvažiavau pati 😀

24. Jan 2012, 09:46

Na aš jau nėštukė būdama vairuotojo teises išsilaikiau ir važinėjau iki paskutinės minutės 😀 Aišku sveikata buvo gera, o kam nėštumas nėra lengvas verčiau nerizikuoti.

24. Jan 2012, 09:33

visa nestuma vazinejau, net juokais sakydavau,kad ir gimdyti pati nuvaziuosiu. patogiai mudu jautemes vairuotojo vietoje ir dirza visada segdavausi, nebuvo baimiu ir minciu nevairuoti 😀

24. Jan 2012, 09:03

Sveiki,
nestumas mano buvo labai geras nei skausmu nei kazka jutau 😀 tad vairavau drasiai buvo patogu tik aisku negerai dariau, bet niekad neprisiseginejau,nes dirzas spausdavo pilvo apacia. 😀