Draugas paliko vos sužinojęs apie nėštumą

Draugas paliko vos sužinojęs apie nėštumą

22. Sep 2011, 08:00

Draugas paliko vos sužinojęs apie nėštumą

 

Ką gali patarti psichologė moteriai, kurią vos sužinojęs apie nėštumą paliko vaiko tėtis?

 

Būsimos mamos laiško ištrauka iš "Mamyčių klubo" forumo:

 

"Sveikos, norėčiau pabendrauti su merginomis, kurios laukiasi ir nebeturi antrosios pusės.
Man 21metai, o pilvelio „leliui“ -  18 savaičių. Vaiko tėvas mus paliko iškart, sužinojęs apie nėštumą. Buvo kelios savaitės. Man labai sunku..."

 

 Konsultuoja Psichologinio Konsultavimo Grupės psichologė Gintarė Meslinienė:


Noriu jums paprieštarauti – jūs jau nebevieniša, jūs jau dviese. Mažylis jus jaučia, girdi ir reaguoja. Suprantu, jog šioje situacijoje jums trūksta šeimyninio jaukumo, palaikymo ir rūpesčio. Išeitis – kurti ir stiprinti savo socialinį tinklą – artimųjų ratą.

 

Svarbu susirasti žmones, kurie jumis rūpintųsi nuoširdžiai, su kuriais galėtumėte pakalbėti apie savo išgyvenimus atvirai. Moteriai vaikelio laukimosi metu atsiranda poreikis bendrauti su savo branduoline šeima – mama, tėčiu, broliais/seserimis. Tai tikrai laiko išbandyti santykiai, kurie pilni meilės ir jaukumo.

 

Jei su tėvais santykiai apsunkinti, pagalvokite apie draugus, kurie bet kada gali suteikti jums visokeriopą pagalbą – pradedant nuo materialios, baigiant patarimais, emociniu palaikymu.

 

Jei bijote apkrauti savo artimuosius, manote, kad jiems neįdomu, pirmiausia ką galite padaryti, tai nuvyti šalin šias mintis. Jūs esate branginama ir mylima jūsų draugų. Kitas žingsnis - atraskite kelis bičiulius, su kuriais norėtumėte būti artimesnė, taip išvengsite nemalonių jums situacijų pvz.: dirbanti draugė negalės atsiliepti telefonu, nes bus susirinkime.

 

Jeigu neturite gerų draugų, apsižvalgykite aplinkui – darbe, kieme ar kitur – ir išsirinkite jums malonų žmogų, su kuriuo norėtumėte bendrauti. Tuomet prieikite ir užkalbinkite, pasiūlykite išgerti arbatos. Mes jau nebe vaikai, kurie lengvabūdiškai susipažįsta smėlio dėžėje. Norint susidraugauti mums reikia daugiau pastangų ir drąsos.

 

Jūsų žinutė labai šaunus žingsnis ieškant bendraminčių, naujų draugų. Nebijokite, tikrai žinau, jog esate mylima ir laukiama savo artimųjų būryje.

 

Seminarai būsimiems tėvams "Obuoliuko psichologija" - http://www.pkg.lt

 

1

22. Sep 2011, 12:10

jau geriau dabar vienai nei po to kai gims mazylis,o jus tikrai ne viena jusu sirdys plaka tuo paciu ritmu su mazyliu ir tikrai dar rasit saves verto zmogaus,nes sis vyras nejums jei jis tokia minute jus paliko sekmes😀

22. Sep 2011, 11:06

Pritariu specialistei Jūs jau nebe vieniša 👍