Bikini depiliacija nėščiajai - galima ar ne?

Bikini depiliacija nėščiajai - galima ar ne?

08. May 2014, 12:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Viena iš tokių temų, kuriomis pasikalbėti ir nedrąsu, bet sužinoti naudinga. Net ir nėščios esame moterys ir norime atrodyti gražiai, susitvarkiusios, o ypač prieš vasarą. Taip pat prieš pat gimdymą daugelis būsimų mamyčių susirūpina ar tik nereikia visų plaukelių nuskusti ir gal geriau juos pašalinti kitu būdu?

Nėra jokių įrodymų, kad depiliacija yra kenksminga, bet būtina išsirinkti jums labiausiai tinkantį ir patinkantį būdą. 

Jūsų oda šiuo metu yra labiau jautresnė, ją gali dažniau niežėti, nes jūsų kūne keičiasi hormonų pusiausvyra. Taip pat padidėja kraujo tūris, kuris teka ir į jūsų odą, todėl bikini depiliacija gali būti skausmingesnė nei įprastai.

Taip pat jeigu depiliuosite vašku, cukrumi ar peiliukais - gali atsirasti nedidelių kraujosrūvų, atvirų vietų ir lieka labai menka infekcijos tikimybė. Be to, nėštumo metu plaukai auga labiau, todėl ir depiliuotis reikės dažniau. Jeigu depiliuositės namuose - priemonės iš pradžių išbandykite ant rankos, nedieliame plote. Jeigu tai darysite salone - BŪTINAI įspėkite kosmetologę, jog esate nėščia. Kai kurie specialistai atsisako tai daryti pirmame nėštumo trimestre.

Bikini depiliaciją nėštumo metu galima atlikti įvairiausiais būdais - aptarsime jų pliusus ir minusus:

Depiliacija peiliukais

+ Paprasta, greitai, pigu ir neskausminga.

- Greitai atauga, įauga plaukeliai, vėlesniuose mėnesiuose sunku tai padaryti vienai, pavojus įsipjauti.

Depiliacija kremu

+ Neskausminga priemonė, paprastai naudojama.

- Tiek nėščioms, tiek ir ne - gali sukelti alergijas, neišnaikinti visų plaukelių, pačiai taip pat gali sunku pasiekti visur.

Depiliacija vašku ar cukrumi

+ Plaukeliai neatauga iki trijų keturių savaičių, palaipsniui darant mažėja.

- Skausminga, brangiau, reikia daryti salone. Nėščiosioms gali nuo skausmo pradėti susitraukinėti gimda, todėl nerekomenduojama daryti toms, kurios iki tol nedarė arba pradžioje darytis tik labai nedidelėse zonose - pvz. kraštuose šalia kelnaičių. 

Ar jūs depiliavotės bikini zoną nėštumo metu ir kokiu būdu?