Baimė po persileidimo

Baimė po persileidimo

27. Dec 2012, 08:30

Patyrus persileidimą, moterį apima daug jausmų – liūdesys, skausmas, nusivylimas ir baimė. Baimė pabandyti vėl. Kaip rasti savyje jėgų vėl pradėti iš naujo?

 

Konsultuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Tai skaudi tema. Pirmiausia dėl baimės vėl tą patį išgyventi ir pergyventi. Jei žiūrėtume į tai ne kaip į vaiko praradimą, bet pavyzdžiui, kaip į rizikos baimę. Vieną kartą nepavyko – labai baisu, kad nepavyks antrą ar trečią kartą, tačiau bebijant galima nepatirti nuostabių akimirkų, kurias teikia ta rizika, t.y nėštumas.

 

Svarbu išsikalbėti

 

Klaidinga manyti, kad reikia tolinti mintis ir net nekalbėti apie tas baimes. Priešingai, kaip tik kalbėkite, kalbėkite, kalbėkite. Su visais. Pačios išsiliesite, lengviau pasijusite ir net nustebsite kiek paramos, kiek patarimų ir palaikymo sulauksite. Kaip tai daryti? Iš pradžių su artimiausiais žmonėmis, o po to nejučiomis ir su kaimynais pavyks paatviraut.

 

Aplinkinių komentarai

 

Kita labai skaudi tema – tai vaikučių neturėjimas ir visų aplinkinių kišimasis į šeimos pagausėjimo reikalus. Jus verčia nejaukiai pasijusti klausimais apie vaikus? Ir dar komentarais? Galima ir atvirkštinė situacija, jūsų atsakymas, kai komentatoriai pasijaučia nejaukiai. Pavyzdžiui, pasakyti: “kartais gandrus kviesk nekvietęs, bet jie pas kaimyną ant kamino peri".

 

Kas Jums padėjo išgyventi sunkų laiką po persileidimo?

14. Jan 2013, 01:48

teko ir man ta jausma pajusti, pirmi du niestumai buvo sekmingi, na o su treciu tai nepasiseke, bet vat po metu ir vel pastojau, bet ir vel gyvenau su ta baime, bet baigesi viskas gerai birzelio pabaigoje jau tureciau ji ar ja laikyti savo rankuose

02. Jan 2013, 15:17

Skausmas praeina, o prisiminimai lieka. Ir jie labiau atgyja tuomet,kai vėl apsilankai gydymo įstaigoj su siuntimu,j vėl dėl gresiančio persleidimo.O psichologo,deja,bet nėra ☹ .Tada pyksti ant savęs,pyksti,atrodo,ant viso pasaulio.