Ar tavo krūtinė nėštumo metu padidėjo keliais dydžiais?

Ar tavo krūtinė nėštumo metu padidėjo keliais dydžiais?

24. Feb 2016, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Nėštumo metu hormonų dėka moters krūtinė gerokai padidėja. Ką daryti, kad krūtinė neprarastų savo elastingumo ir stangrumo po gimdymo?

Iki nėštumo mano krūtinės dydis buvo B. Dabar aš ketvirtame nėštumo mėnesyje, o mano krūtinės dydis – jau DD. Labai nerimauju, kad krūtinė praras apimtis, kai nebemaitinsiu kūdikio. 

Ką patartumėte daryti, kad krūtys nepakeistų formos ir apimties? Gal ir kokių nors kremų ar pratimų? Ir kada po gimdymo jau galima pasidaryti krūtinės plastinę operaciją? Ar ji turės įtakos kitiems nėštumams?

Pasak ginekologės Ievos Baidekalnės, krūtų apimtis nėštumo metu itin pasikeičia, nes šiuo fiziologiniu periodu visa endokrininės sistemos veikla nukreipta tam, kad padidėtų pieno liaukos.

Deja, sunku prognozuoti, kaip pakis krūtų audiniai po maitinimo nutraukimo – kiekvienai moteriai tai individualus procesas.

Jeigu jūsų nėštumas ramus ir be problemų, jau dabar galite pradėti fizinius pratimus – vandens aerobika, joga nėščiosioms padės sustiprinti krūtinės raumenis, pečių liniją, pilvo raumenis. Tai, be abejo, turės teigiamos įtakos gimdymo procesui ir pogimdyminiam laikotarpiui.

O apie plastinę operaciją galima galvoti tik pabaigus maitinti krūtimi. Implantai dedami po krūtų raumenynu, todėl jie niekaip negali paveikti būsimo kūdikio maitinimui.

Mėgaukitės nėštumu, o vėliau - motinyste ir negalvokite apie nereikšmingus kūno kosmetinius trūkumus.

 

O ar tavo krūtinė labai padidėjo nėštumo metu?