Ar reikia nėštutei gerti vitaminų?

Ar reikia nėštutei gerti vitaminų?

20. Dec 2015, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar verta nėštumo metu gerti polivitaminų? Atsakymas į šį klausimą nėra vienareikšmis!

Nuo pat nėštumo pradžios visa moters organizmo veikla bus skirta mažylio augimui ir vystymuisi. Kitaip tariant, jūsų kūdikis bet kokiu atveju gaus visa, kas yra geriausia jūsų organizme. Klausimas – kas gi lieks Jums?

Papildyti būsimos mamos mitybą preparatais, pavzydžiui, vitaminų kompleksais, reikia pagal būtinybę. Pirma, viskas priklauso nuo nėščiosios mitybos kokybės, antra – nuo jos sveikatos būklės. Ir jei tokį preparatą jums gydytojas paskirs, geriau vartokite jį kursais bet ne visą laiką.

Kokius vitaminus ir kokiomis dozėmis vartoti – ištisas mokslas. Deja, daugelis paruoštų vitaminų kompleksų turi vitaminų ir mineralų, kurie tarpusavyje trukdo organizmui juos pasisavinti, pvz. kalcis ir cinkas. Atminkite paprastą taisyklę: kuo daugiau vienoje tabletėje vitaminų, tuo mažiau iš jos naudos.

Žinoma, tinkamas maitinimasis ir vitaminai svarbu, tačiau atminkite, kad svarbiausias jūsų vitaminas – tai gera nuotaika! Labiausiai kenkia kūdikio vystymuisi, jei mama yra nuolatinėje įtampos ir streso būsenoje. Stresas sutrikdo normalią medžiagų apykaitą apyvartą, vidaus organų veiklą, sutrikdomas deguonies pasisavinimas į audinius - visa tai su jumis išgyvena ir kūdikis. 20151217144752-70278.jpg

Todėl stenkitės gyventi aktyvų gyvenimo būdą, pilnavertiškai maitintis, būti geros nuotaikos. Ir palinkėkime sau, kad nėštumas bei gimdymas susiklostytų kuo palankiausiai mums ir mūsų mažyliui!