Ar prigis Lietuvoje „Babyshower“?

Ar prigis Lietuvoje „Babyshower“?

15. Nov 2012, 08:00

 Nėštumo metu švenčiamas „Babyshower“ vakarėlis pas mus atkeliavo iš JAV. Ar esate buvę tokiame susibūrime, ir kaip manote, ar jis prigis pas mus?

 

Tradicija iš Amerikos


JAV yra įprasta laukiantis vaikučio ir nėštumui besibaigiant surengti tokią mamytės išlydėtuvių į gimdymą ir būsimo vaikučio pagerbimo vakarėlį. Į jį kviečiamos būsimos mamytės draugės, giminaitės, o atneštos dovanos papildo būsimąjį vaikučio kraitelį.

 

Paprastai “Babyshower” švenčiama trečiąjį nėštumo trimestrą, tada nėščioji jau nebedirba ir turi laiko pasiruošti šventei. Kur įvyks vakarėlis – namuose ar kitoje vietoje, taip pat, ar jo metu yra dalyvaus tik moterys (ar ir vyrai) sprendžia kiekviena nėštukė. Svarbiausias šio vakarėlio tikslas – pralinksminti nėštukę, suteikti jai daug gerų emocijų, parodyti savo dėmesį, tuo tarsi pasakant: “Tu mums esi brangi, mes laukiame tavo vaikučio ir džiaugiamės tavo laime”.

 

Dovanos


Kiekvienas svečias atneša dovanų būsimam vaikučiui. Dažnai tai būna miela dovana, pavyzdžiui, gražus fotoalbumas, skirtas naujagimiui, suvenyrai ir pan. Labai dažnai “Babyshower” nepasieina be savo tradicinės dovanos – sauskelnių torto. Panašus savo forma į vestuvių tortus, papuoštas spalvotomis juostelėmis sauskelnių tortas įteikiamas būsimajai mamai. Tokia dovana yra ir praktiška, ir originali.

 

Dovanėlę gauna ir kiekvienas atėjęs į šventę svečias. Tai gali būti padėkos smulkmenėlė, primenanti svečiui apie dalyvavimą “Babyshower” arba saldumynas.

 

Papuošimai


Rožinės girliandos, jei numatoma vaikučio lytis – mergaitė. Mėlyni helio pripildyti balionai – jeigu gims berniukas. “Babyshower” išsiskiria nuo kitų įprastų susibūrimų su draugėmis tuo, kad jam specialiai ruošiamasi, dekoruojama šventės vieta ir stalas. Vakarėlio metu paprastai neskiriama daug dėmesio maistui – dažnai tai būna tik užkandžiai, pavyzdžiui, keksiukai, pyragėliai, vieno kąsnio užkandėlės.

 

Žaidimai ir atrakcijos


Vakarėlio metu žaidžiami žaidimai susiję su nėštumu ir vaikučio laukimu. Pavyzdžiui, pabandykite išgerti buteliuką sulčių ar limonado, kai ant jo pritaisytas žindukas… Sunkoka? Galima surengti spėlionių žaidimą, pavyzdžiui, kokios apimties šiuo metu yra būsimos mamos pilvas. Arčiausiai tiesos esančiam – dovanėlė. Galima spėti būsimojo vaikučio vardą, profesiją ir pan.

 

Ar esate buvę tokiame susibūrime, ir kaip manote, ar jis prigis pas mus?

15. Nov 2012, 11:50

aga, tixliai, dar kapsciau, kapsciau atminti😃

15. Nov 2012, 11:34

Vikute uzmisrai 😃

15. Nov 2012, 10:37

o mes jau esame organizavusias tokias sventes su MK mamytemis😉 buvo Kristinos, Alinos,Linos...berods kol kas tiek😀 buvo lb linxma, nes daugiausia darem dovanas savo rankomis, sunestinis stalas, dar ir pacios nestukes pasistengdavo, kaip pvz Kristi numezge po rozine mini kojinaite kiekvienam sveciui, darem draugiska fotosesija....fainai😀kai lauksiuos 3vaikelio, butinai pamesiu tokia minti kt mamytems😉

gintarerei gintarerei 15. Nov 2012, 10:01

as girdejau ir man labai grazu sitas susiejimas, maciau filmuota medziaga is JAV tikios sventes tai an labai grazu! Lietuvoje nedalyvavau tokiame. Butu sagu kad prigytu nes tai butu dar viena gera emocija nestukei 😀

15. Nov 2012, 09:35

Neesu buvusi, bet kuo toliau vis labiau pasvajoju apie toki vakareli. Man labai aktualu ir tikrai butu linksma surengti toki vakareli 😀