Ar norėtumėte gimdyti…su hipnoze?

Ar norėtumėte gimdyti…su hipnoze?

05. Aug 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Turbūt jau skaitėte internete apie tai, kad Kembridžo hercogienės Kate Middleton, kuri liepos 22 dieną susilaukė sūnaus, gimdymas truko 11 valandų. Tačiau sklido kalbos, kad ji ruošiasi gimdyti su hipnoze, bet po to pasirinko gimdymą natūraliu būdu.

Gandai atsirado tada, kai Kate nėštumo metu neva domėjosi gimdymo nuskausminimo metodika, vadinama Hypnobirthing (CD ir knygose).

Ar žinote, kas tai yra Hypnobirthing (išvertus iš anglų k. "gimdymas su hipnoze")? Tai pakankamai nauja metodika, kuri dar žinoma Mongano metodu. Šį metodą sėkmingai naudoja JAV, Australijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Anglijoje ir kt. šalyse.

Bet kaip gimdyti hipnozės pagalba, juk žmogus tokioje būsenoje savęs nekontroliuoja? Pasirodo, viskas ne taip: „Iš šalies žiūrint atrodo, kad užhipnotizuotas žmogus miega, tačiau jis tik visiškai atsipalaidavęs, bet nepraradęs kontrolės ir minčių pagalba gali valdyti savo kūną“.

Yra keletas hipnoterapijos būdų ir hipnozė gimdymo metu yra vienas iš jų. Ji naudojamas tam, kad moteris pasinertų į gilią relaksaciją.

Hipnozė nepadaro gimdymo absoliučiai neskausmingo, tačiau jį naudojant reikia mažiau medikamentinių preparatų arba jų visai nereikia.

 Ką jūs manote apie tokią metodiką? Ar norėtumėte gimdyti hipnozės pagalba, jei būtų tokia galimybė?

 

05. Aug 2013, 17:11

Ne ne ne. O tai ir nieko neatsimena kaip as suprantu.

05. Aug 2013, 10:27

as tai gal nedrysciau rinktis toky buda, kaskaip cia miglotai man viskas atrodo