Ar Jūsų nėštumas užsitęsė?

Ar Jūsų nėštumas užsitęsė?

27. Nov 2012, 00:00

Neretai moteris nežino tikslios pastojimo datos ar neprisimena paskutinės mėnesinių dienos, tad ir gimdymo terminas gali būti apskaičiuojamas netiksliai. Visgi toks nėštumas, kuris tęsiasi ilgiau nei 40 savaičių, vadinamas nėštumu po termino. 

 

Tačiau kaip elgtis tokiu atveju, kai nėštumas užsitęsė - ar laukti savaiminės gimdymo veiklos, ar skatinti gimdymą. Žinoma, kada reikia skatinti gimdymą, sprendžiama individualiai ir gydytojai tai sprendžia pasitarę su pačia gimdyve.

 

Manoma, kad didėjant nėštumo trukmei, didėja ir vaisiaus žūties tikimybė, bet antra vertus, anot specialistų, niekas neįrodė dar, kad gimdymo skatinimas palankiai veikia visą gimdymo baigtį.

 

Jeigu visgi moteris nusprendžia, kad ji lauks, kol gimdymas prasidės savaime, vaisiaus būklė kontroliuojama iki 42 savaitės. Tačiau, anot gydytojų ginekologų, paprastai suėjus 41 nėštumo savaitei, daugelis nėščiųjų baiminasi toliau tęsti nėštumą.

 

Ar Jūsų nėštumas užsitęsė?

Kaip jautėtės?

04. Apr 2013, 14:55

Mamytes užpildykite jeigu nesunku, labai ačiū
http://apklausa.lt/f/muzikos-terapijos-poveikis-nesciosioms-moterims-cnxs2pc/answers/new.fullpage

Krisliukas Krisliukas 27. Nov 2012, 16:05

visi trys vaikučiai gimė 38 savaičių

27. Nov 2012, 09:18

Pirmą kartą gimžiau 37,5 svaitės, viskas prasidėjo savaime, o antrą kartą teko palaukti ilgėliau. Gimdžiau 41,5 savaitės. Gydytoja leido rinktis pačiai- ar jau noriu gimdyt, ar laukiam savaiminės eigos. Mano nuojauta pasakė, akd jau laias, tai suplanuotą dieną atvažiavau į ligoninę, prakirpo vaisiaus vandenis ir tada jau prasidėjo viskas savaime. Pažiūrėjus į vandenis, buvo nuspręsta, kad tirkai jau laikas,

27. Nov 2012, 08:35

Pagimdziau 38savaiciu. Nemanau,kad kas labai priklauso nuo nestukes,nes gydytojai pastoviai tempia iki p[askutines minutes, jei iki tada nepagimdoma ,tada skatina gimdyma. Nors siais laikais kas antrai nestukei skatinama veikla, vien todel,kad neretai gimdymo metu sustoja visa veikla.