Ar jums pasiūlė iš gimdymo namų pasiimti placentą?

Ar jums pasiūlė iš gimdymo namų pasiimti placentą?

27. Jan 2013, 08:00

Mama Inga „Mamyčių klubo“ forume pasiūlė naują ir įdomią temą – apie placentos pasiėmimą iš gimdymo namų. Išsivystė įdomi diskusija.


Mama Inga:

„Ar teko girdėti, kad kai pagimdot, galit pasiimti savo placentą namo? Mano draugė ją pasiėmė. Rudenį pagimdė, įdėjo į dėžutę į kamerą ir užšaldė. Sakė, pavasarį atšildys ir užkas žemėje vazonėlyje, po to bus vertinga trąša. Man tai atrodo keista... Ką jūs darytumėte su placenta, jei ją pasiimtumėt?“

 

Mamų diskusija:

 

„Taip, turiu vieną pažįstamą, kuri taip ir padarė, užšaldė, po to pavasarį pasodino vazonėlyje. Mano draugė sakė, kad ji sodino placentą dėl to, kad vaikas augtų sveikas, nes buvo girdėjusi tokį prietarą. Na, nežinau, visų pirma, aš jos neimčiau. Kai man darė cezario pjūvio operaciją su sūnumi, paklausė, ar man jos reiks. Atsakiau, kad tikrai ne, tada atėjo seselė ir pasiūlė paaukoti donorystei, kiek žinau, iš jos plėvelės daro ragenas ar kažką panašaus. O su dukra kai operavo, neklausė, matyt, išmetė ją“ (inetaa)

 

„Aš girdėjau, bet niekada man nekilo mintis tai pasidaryti. Kam man reikia placentos?  Juk po gimdymo turiu patį geriausią prisiminimą - kūdikį, tai kam visa kita? Ypatingai, kai tai nėra nei estetiška, nei naudinga kažkaip. Na, nebent kažkas žino placentos panaudojimo būdus, bent jau aš nežinau!“ (gintarerei)

 

„Ojej, aš ir neimčiau, visų pirma, net nesu girdėjusi apie tokius dalykus, antra, šaldiklyje belaikant, pvz., koks vyras sumaišytų dar su kokiu produktu, oi, net nukratė nuo tos minties“ (marija)

 

„Užjaučiu vaikus, kurių tėvai prietaringi - mažas vaikas nemato gyvenimo, ne tik, kad nerodo jo svetimiems, nerodo veidrodžio, bet ir placentas augina vazonuose...“ (silvijana)

 

Tema forume

 

Ar jums pasiūlė iš gimdymo namų pasiimti placentą?

27. Jan 2013, 23:53

oi tikrai neimčiau. esu girdėjus, bet...ne tikrai neimčiau. šunys vistiek tuoj iškastu ir tampytu po kiemą. o ir prietarai netikiu tai nematau tikslo tokiom nesamonėm užsiiminėti. gimus vaikui yra tikrai svarbesnių dalykų.

27. Jan 2013, 08:09

Esu girdejus apie toki dalyka. siauliu ligonineje,mano draugei pasiule pasiimti Man kauno klinose niekas nesiule,bet ir neimciau 😀