Ar įmanoma išvengti persileidimo?

Ar įmanoma išvengti persileidimo?

11. Dec 2013, 12:38 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Lietuvoje persileidimu vadinamas nėštumo nutrūkimas iki 22 nėštumo savaitės. Iki 12–os savaitės įvykęs persileidimas yra ankstyvasis, po 12 –os savaitės- vėlyvasis.

Kodėl įvyksta persileidimas?

Persileidimų priežasčių yra labai daug ir daugeliu atvejų jos net nenustatomos. Iš žinomų priežasčių: 

-gimdos kaklelio nepakankamumas,

-miomos,

-gimdos apsigimimai,

-persirgtos moters ligos,

-esamos infekcinės ligos, pavyzdžiui, gripas, raudonukė ir kt. 

-labai dažnai savaiminiai persileidimai įvyksta toms moterims, kurios praeityje turėjo persileidimų arba nėštumo nutraukimų.

Maždaug pusė visų savaiminių persileidimų, ypač tie, kuri įvyko per tris pirmus nėštumo mėnesius, atsitinka dėl sutrikusios apvaisinto kiaušinėlio raidos - dėl chromosominių ar genetinių anomalijų arba, todėl, kad jis netinkamai įsitvirtina gimdoje. Tuomet embrionas žūsta ir nėštumas nutrūksta. Apie 20 proc. persileidimų įvyksta dėl vyro spermatozoidų pakitimų.

Artėjančio persileidimo siganalai

Kai gresia persileidimas, nėščiajai gali skaudėti arba mausti pilvo apačią, skauda nugaros apačią, iš gimdos pasirodo kraujingos išskyros, gali kietėti gimda. Jeigu persileidimo priežastis - gimdos kaklelio nepakankamumas, moteris gali nejausti ypatingų požymių, pranašaujančių persileidimą. Laiku paskyrus reikiamą gydymą ir atidžiai stebint nėštumą, vaikelį galima sėkmingai išnešioti iki galo.

Koks gydymas, jei gresia persileidimas?

Nėščiajai skiriamas tausojantis (apsauginis) režimas. Kartais moteris net paguldoma į ligoninę. Specifinių vaistų nuo persileidimo nėra, tačiau tokiai moteriai paprastai skiriama vitaminų ir mineralinių medžiagų, raminančių vaistų, pavyzdžiui, valerijono. Jeigu reikia, gali būti skiriami gimdos susitraukimus slopinantys magnio preparatai ar  kraujavimą stabdantys vaistai.

Kaip padėti sau?

Labai svarbu moters gera psichologinė būsena, ramumas, tvirtybė ir tikėjimas sėkminga pabaiga. Reiktų kiek įmanoma susitvarkyti su savo nerimu, baime, nes šie neigiami jausmai neigiamai veikia nėštumo eigą.

Prasidėjus persileidimui, privaloma važiuoti į ligoninę, kai nėštumo nepasiseka išsaugoti ir įvyksta persileidimas, ligoninėje su narkoze išvaloma gimdos ertmė. Taip nepadarius, gimdoje gali likti negyvų audinių, kurie sukeltų lytinių organų uždegimus ir kitas problemas. Po gimdos išvalymo procedūros skiriami gimdą sutraukiantys vaistai, antibiotikai, vitaminai, raminantys vaistai. Menstruacijos atsinaujina maždaug po mėnesio – pusantro.

Ar jums grėsė persileidimas?

Užsiregistruok nėštumo kalendoriuje, parašyk nėštumo blogą ir gauk dovanų Huggies® Newborn!

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg

11. Dec 2013, 14:56

Turėjau nesivystantį nėštumą. Padarė valymą 13 sav., nesivystė nuo 7-8 sav. Tik per nežinojimą nejutau, jog kažkas ne taip ... ☹ Vėliau po begalės gydymų susilaukėm dukrytės 😀 Dabar laukiuosi kito, mums 13 sav. Tikiu, kad viskas bus gerai 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 11. Dec 2013, 14:50 Ponia

Suprantu Jus labai. Linkiu kad viskas pavyktų ir sulauktumėte savo stebuklo 😀

11. Dec 2013, 13:45

Turejau viena persileidima...Po jo galvojau isprotesiu ☹ nekenciau saves...Nenorejau nieko tik lovoje guleti..Siuo metu vel laukiuosi...Bet bijau dziaugtis..Su vyru niekam nesakysim iki tol kol nesimatys...Tiems su kuriais reciau matomes isvis nesakysim kad as nescia 😀 labai labai noriu kad sitas nestumas butu sekmingas 😀