Ar homeopatija gali pagelbėti pykinant?

Ar homeopatija gali pagelbėti pykinant?

09. Mar 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Būsima mama:

Mane nuolat pykina, tačiau nenoriu gerti jokių vaistų. Gal yra natūralių būdų sau padėti?

Paprašėme patarimo homeopatės, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistės Deimantės Rapalytės:

Homeopatija gali būti labai efektyvi pagalbinė priemonė nėštumo sukeltiems simptomams spręsti. Kiekviena būsima mama nori, kad vaikutis gautų visa, kas geriausia, ir stengiasi bet kokia kaina išvengti cheminių vaistų.

Nėštumo metu gali varginti tokie simptomai, kaip pykinimas ar šleikštulys, todėl pateiksiu sąrašą homeopatinių vaistų, kurie gali padėti esant šiems simptomams. 

Colchicum: pats stipriausias simptomas, indikuojantis šį vaistą – tai pykinimas nuo bet kokio maisto kvapo, ypač virto ar kepto. Gali pykinti ir kiti ne maisto kvapai.

Ipecac: labai stiprus vėmimas. Burnoje kaupiasi labai daug seilių.

Tabacum: labai stiprus šleikštulys.

Sepia: visi simptomai gerėja judant ar sportuojant, tačiau pykina nuo bet kokio maisto kvapo ar netgi minties apie maistą. 

Cocculus: pykinimas ar šleikštulys blogėja nuo bet kokio judesio. 

Pulsatilla: šis vaistas išsiskiria tuo, kad simptomai atsiranda po pietų ar net vakare, o ne rytais. Ypač pykina ir kyla šleikštulys nuo riebaus maisto. Burna jaučiasi išdžiūvusi, bet gerti vandens nesinori.

Visus išvardintus homeopatinius vaistus vartoti 30C stiprumu ir dozuoti 3 kartus dienoje. Jeigu simptomai negerėja, visada kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

Ekspertai

Deimantė Rapalytė

Homeopatė, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistė
Deimantė Rapalytė in-vecaku-skola