Ar galima patirti orgazmą gimdymo metu?

Ar galima patirti orgazmą gimdymo metu?

24. May 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Pasirodo, gimdymo metu galima patirti ne tik skausmą, bet ir malonumą! Taip tvirtina skandalingo dokumentinio filmo „Orgasmic Birth“ autorė Debra Paskali-Bonaro.


Pažodžiui „Orgasmic Birth“ reiškia orgazminį gimdymą arba gimdymo orgazmą. Pastaruoju metu internetiniai puslapiai ir blog'ai mirga, atrodytų, neįtikėtinais pasakojimais moterų, kurios gimdydamos patyrė seksualinio pasitenkinimo kulminaciją, t.y. orgazmą.

 

„Gimdymas tiesiogiai susijęs su moters seksualumu, nes gimdymo metu įsijungia tie hormonai, kurie „atsakingi“ už saugumo ir malonumo jausmą. Vadinasi, gimdymas nebūtinai turi būti kankinantis ir nemalonus“, – tvirtina Debra Paskali-Bonaro.

 

Ekspertai, komentuodami šį filmą, sako, jog gimdymo metu į moters organizmą ima išsiskirti daugiau hormono oksitocino. Dideli šio hormono kiekiai ir gimdymo takais keliaujantis kūdikis (galbūt stimuliuojantis tašką G) ir sukuria pojūčių kokteilį, kurį vainikuoja didysis O.

 

Filme nufilmuoti tikri gimdymai, kur moterys gimdydamos aimanuoja ir dejuoja iš malonumo, o tuo metu jų partneriai jas glosto ir bučiuoja. Debros Pascali-Bonaro teigimu, gimdymas – tai akimirkos, kuriomis reikia mėgautis, o ne jas iškęsti.

 

Ką apie tai manote?

 

P.S. Deja, filmas šiuo metu neberodomas viešoje erdvėje.

25. May 2013, 11:52

ne tas galvoj buvo 😃