Ar galima nėščiajai plombuoti dantį?

Ar galima nėščiajai plombuoti dantį?

14. Jan 2013, 07:00

Iš būsimos mamos laiško:

 

Laba diena,

 

Esu 14 savaičių neščia. Šiandien nuėjau pas odontologą, iš karto pasakiau kad laukiuosiu. Gydytojas apžiūrėjo dantis, ir pasakė, kad reikia dėti vieną plombą, man duos nuskausminamuosius. Sakau, duokite, jeigu žinote kad tai nepakenks. Galiausiai davus nuskausminamuosius ir pradėjus plombuoti dantį supratau, kad gydytojas net negirdėjo kai sakiau, kad esu nėščia.

 

Sakykite prašau, ar tai nepakenks vaikui?“ Juliana

 

Atsako odontologijos centro „Skraidenta“ gydytoja odontologė Geda Mažeikienė

 

Noriu tikrai nuraminti mamytę, nes būtent vidurinis nėštumo trimestras yra tinkamiausias laikas atlikti dantų gydymą. Žinoma, geriausia būtų jei dantimis moterys pasirūpintų prieš pastodamos. Bet net ir tokiu atveju kartais atsiranda nenumatytų problemų, kurias tenka spręsti nėštumo metu.

 

Ne visas procedūras patartina atlikti šiuo laikotarpiu. Nerekomenduojama nėščioms moterims daryti rentgeno nuotraukų, todėl tokios procedūros, kaip šaknų kanalų gydymas, sudėtingas dantų šalinimas paprastai atliekamas pasibaigus nėštumui.

 

Tačiau paprastas dantų plombavimas ir vietinė nejautra yra pakankamai saugios procedūros ir gali būti atliekamos nėščioms moterims.

 

Ar teko Jums taisytis dantis nėštumo metu?

 

 

Odontologijos klinika „Skraidenta“ Vilniuje

tel. 8 611 51 222; 2150215

www.skraidenta.lt

22. Apr 2013, 18:18

per visa savo 32metu gyvenimo patirti neturejau dantu skausmo..o tai nutiko butent nestumo metu.apie 25sav...turbut persalau ir iskele danti...skausmas buvo nepakeliamas, galvojau "lipsiu sienom" kai uzeidavo. stipriu nuskausminamu negalima gerti, bet nepajegiau istverti..kelias tabletes isgeriau.paracetamolis nuskausmindavo tik 3-4val .lankiausi pas pora stomatologu, pasake kad infekcija, israse antibijotikus 5d. jie pradejo veikti tik po keliu dienu.tad dar draugavau su paracetamoliu.ivairias namines priemones isbandziau😀..o siaubelis buvo...nei taisyti , nei traukti be nuotrauku negalejo, foto as nenorejau daryti...kitas stomatologas kad nepadarytu streso--sako netrauksiu..Taip kentejau....na po 5-7d.praejo.Tikiuosi visi vaistai leliui nepakenke..dabar esu 35sav. laukiu mazes gimimo.....

06. Feb 2013, 11:54

O as viska susitvarkiau per 1 trimestra. Dabar mums 22 sav., pries savaite buvau persalus ir vienas sveikas dantukas man uzpuliavo. Siaubingai skaudejo, istino visas veidas nezmoniskai, i veidrodi bijojau paziuret, daktare skyre gert antibiotikus Ospamox, tad tenka gert 7 dienas. ☹. Siaubingai pergyvenu ar jie nepakenks mano mazyliui.

14. Jan 2013, 14:05

aišku kad galima plombuoti,kaip gyd sako šiais laikais yra nėštumui nekenksmingų priemonių ir vaistų, negu po to netaisyti ir sulaukti dar didesnių infekcijų........

gintarerei gintarerei 14. Jan 2013, 11:03

as tvarkiausi dantis puse nestumo laiko, pradejau 4 menesi, kai jau leido gydytoja ir ikip at 8 menesio! Man ir kanalus vale ir plombavo ir ko man tik nedare. Turiu saunia odontologe, tai jai pasakiau kad laukiuosi, labai puikiai manimi rupinosi, pagal mano aktyvumo laika, skirdavo susitikimus, kad nepavargciau, kai budavo silonos dienos, iskarto perkeldavo kur reikia. Vaistu leisdavo mazesne doze ir ji suveikdavo taip pat stipriai, nes nestumo metu juk jautresnis organizmas....as ja pasitikejau, nes maciau kad jis 100 procentu zino kaip elgtis su nesciaja. Dabar gimus suneliui toliau tvarkau dantis, nors ir maitinu ji velgi zino ka daryti, pataria kaip elgtis, maitinti, po vaistuku poveikio ir panasiai. Pries kita nestuma noriu tureti sveikus dantis, nes nestumo metu nera maloniausia vaikscioti pas odontologa 😀

14. Jan 2013, 10:42

Per antra nestumo trimestra teko tvarkytis dantukus, nes jie man nestumo metu ir pakiso koja,sugedo 😀