Ar galima gimdyti su kontaktiniais lęšiais?

Ar galima gimdyti su kontaktiniais lęšiais?

11. Jan 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Antrojo vaikučio besilaukianti Eglė pasakoja savo situaciją ir prašo šeimos gydytojos patarimo:

Esu 32 savaitę nėščia. Antras nėštumas. Esu trumparegė, apie -2,5 abi akys. 

Pirmo nėštumo metu lankiausi pas okulistą poliklinikoje. Patikrino, sakė, kad galiu gimdyti su kontaktiniais lęšiais. Neužfiksavau šito momento, bet man atrodo, kad ir gimdžiau su kontaktiniais lęšiais, nes viską gerai mačiau :) 

Dabar vėl lankiausi pas okulistą poliklinikoje (nežinau, ar pas tą patį). Regėjimas toks pats, o štai gydytojos nuomonė jau pasikeitė. Maždaug "mes visiems rekomenduojame/ liepiame gimdyti be lęšių arba su akiniais". 

Tai kaip dabar daryti? Ar neturėtų būti vienas atsakymas: galima - negalima, nes dabar atrodo, kad čia dar daktarės nuomonė įsiterpia. Su akiniais nepatogu, o gerai matyti tik 1 metro aplink save nelabai norisi. Tarkime, jei gimdymas natūralus (ne cezaris ir nekomplikuotas). Būtų įdomu sužinoti jūsų nuomonę. 

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė

Mamyte, 

Negaliu prieštarauti Jus apžiūrėjusios akių gydytojos nuomonei, nes, kaip tikriausiai pati žinote, kiekvienas pacientas yra individualus ir, metams keičiantis, jo būklė gali taip pat keistis.

Kaip ir šiuo atveju, gydytoja Jums rekomenduoja gimdyti užžsidėjus akinius. Manau, tik pagimdžius naujagimį, galėsite aiškiai ir gerai matydama susipažinti, dėvint akinius. 

Sėkmės. 

LePukuota LePukuota 12. Jan 2016, 18:03

Na ir ką gi, gydytoja leido man gimdyti su kontaktiniais lęšiais, tik naudoti tuomet ne vienadienius, o mėnesinius ir lašintis dirbtines ašaras, kad akys nesausėtų. Sakė tarėsi šiuo klausimu jau su daug gydytojų 😉

LePukuota LePukuota 12. Jan 2016, 11:28

Keliausiu šiandien tikrintis regėjimo ir būtinai užklausiu, kaip gimdyti su kontaktiniais lęšiais, akiniais ar užsimerkus 😃 pirmą gimdžiau be akinių ir lęšių, tai ką, toliau pilvo nieko nebemačiau, viskas per rūką 😃 pas mane -4, tikrai jau nemažai, be korekcijos net kambary nesiorientuoju...