Ar nėštumo metu miegojote ant pilvo?

Ar nėštumo metu miegojote ant pilvo?

04. Sep 2013, 08:31 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Būna moterų, kurios užmiega tik ant pilvo. Tad pradėjus lauktis kūdikio pakeisti miegojimo padėtį išties sudėtinga. Ypač sunku atrasti patogią miego padėtį. Tad ar gali nėščioji miegoti ant pilvo?

Pasak gydytojos ginekologės Margaritos Pukite, nėra jokios problemos ar apribojimų, kalbant apie būsimoms mamytės miegojimą ant pilvuko pirmąsias nėštumo savaites. Tuo metu gimda yra už gaktikaulio, todėl ji visiškai apsaugota.

Tačiau žymiai vėlesniame nėštumo laikotarpyje gulėjimas ant pilvo nebus patogus, ir moteris paprasčiausiai to nedarys, kad netraumuotų mažylio.

Nėštumo metu tai, kokią pozą miego metu pasirinksite, susiję su kraujo pritekėjimu bei optimaliu maistingų mėdžiagų patekimu į placentą. Jei jaučiate, kad sunku kvėpuoti ar ima smarkiai daužytis širdis (paprastai tai būna trečiame trimestre), tuomet pasikiškite po savimi pagalvę ir įsitaisykite patogiau.

Ar būdama nėščia miegojai ant pilvo? Kokia buvo tavo mėgstamiausia miego poza?

05. Sep 2013, 16:48

miegojau ant pilvo gan ilgai,nes tik taip uzmigdavau,zinoma ne visa nakti, ir ne visada, ir dabar miegu ant pilvo,tai mano megstamiausia poza 😀