Ar gali nėščioji miegoti ant pilvo?

Ar gali nėščioji miegoti ant pilvo?

23. Oct 2013, 07:45 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt
Ginekologai teigia, jog nėra jokių poblemų miegoti ant pilvo pirmasiais nėštumo mėnesiai. Jūsų gimda yra pasislėpusi už gimdos kaulo, todėl ji yra visiškai apsaugota. Vėliau nėštumo metu miegojimas ant pilvo tiesiog taps nepatogiu. Negera taip miegoti pasidarys dar likus laikui iki to, kol galėtumėte sužaloti kūdikėlį. 

Akušerių nuomone nors rekomenduojama miegoti ant šono (dažniausiai kairiojo), taip pat galite tai daryti ir ant pilvo. Patarimai dėl miegojimo nėštumo metu daugiausiai susiję dėl kraujo cirkuliavimo ir maistinių medžiagų pernešimo į placentą ir vaisių. Pagrindinis rodiklis yra gimdos svoris spaudžiantis jūsų didžiąsias venas.

Jeigu besilaukiant kankina dusulys ar skrandžio rūgštys (ypač trečiame trimestre), pabandykite miegoti su pagalve. Svarbiausia atminti, jog patogumas tikrai svarbu.
pypse pypse 23. Oct 2013, 15:35

Aš mėgstu miegoti ant nugaros, arba ant pilvo dalies. na ne taip tiesiai ant pilvo, bet pusiau, kojas kaip gandras surietus😉 man tai patogu ir niekas nieko nedusina

23. Oct 2013, 10:26

Aš irgi šitai žynau kad galima miegoti kaip tu nori.gali miegot ant pilvo,leliukas apsaugotas- pilvo siena,gimda,vandenys.o po kiek laiko jau pačiai nebepatogu bus.ant nugaros irgi gali miegoti tik reik žiuret ar nedusina,ar netirpsta galunes