Ar avėjote aukštakulnius besilaukdamos?

Ar avėjote aukštakulnius besilaukdamos?

04. Jan 2018, 10:37 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Besilaukianti mamytė nori išlikti graži ir madinga, avėdama elegantiškus, o svarbiausia - patogius batelius ar basutes.

Kaip sako pačios nėštutės, avalynės išsirinkimas nėštumo metu – svarbi dilema. Nes tai, kas tiko anksčiau, nėštumo metu nebetinka, o jei dar patino kojos, tenka kardinaliai keisti visą apavą.

Nėščiosios kūnas labai spračiai keičiasi. Anot kinezitarapeutės Vaidos Semaškienės, hormonas relaksinas susilpina besilaukiančios moters raisčius, todėl padidėja pasitempimų ar net lūžių tikimybė. Taip pat pasikeičia kūno svorio centras ir visa apkrova nėštutei tenka kulnams.

Todėl renkantis avalynę patartina išsirinkti tokią, kad apkrova pasiskirstytų per visą padą.

Ar galima būsimai mamytei avėti aukštakulnius?

Anot kinezitareputės V.Semaškienės, pirmąjį trimestrą galima rinktis batelius ar basutes ne aukštesne nei 5 cm pakulne. Antrame ir trečiame nėštumo trimestre patogiausia avėti batelius su 2-3 cm pakulne.

Nerekomenduojami aukštakulniai su aukšta pakulne ir apskritai avalynė be pakulnės. Kodėl nepatariama avėti batelius su lygiais padais? Pasirodo, tada nėštutė „virsta atgal“ dėl pasikeitusio svorio centro.

Tuomet gali atsirasti juosmens skausmai, jei aukšta pakulnė - įsitempia pilvas, todėl padidėja gimdos susitraukimų tikimybė.

Ar avėjote nėštumo metu aukštakulnius?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 05. Jan 2018, 11:14

Aš ir iki nėštumo aukštakulnių neavėjau ir neaviu. Bet nenešioju ir visai plokščių. Tai nėštumo metu nešiojau tuos pačius batus - ne aukščiau 5cm 😀

Dovilė 1991 Dovilė 1991 04. Jan 2018, 20:47

Nesu iš tų panelių, kurios nešioja batus su aukštu kulnu, todėl ir neštumo metu rinkausi avalyne be aukšto kulno. Paskutinius neštumo mėnesius susitraukinėdavo pilvo raumenys. Todėl nešiojau tik patogią avalynę. Be to neštumo metu dėl pasikeitusio svorio centro koordinacijos trūko, aukštakulniai būtų buvę nepatogūs.