Ar antras nėštumas lengvesnis už pirmąjį: mamų patirtis

Ar antras nėštumas lengvesnis už pirmąjį: mamų patirtis

17. Jun 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

To jūsų teiraujasi jaunojimamyte21 ir nori sužinoti jūsų patirtį, laukiantis antrojo vaikučio. Ar iš tiesų antrasis nėštumas, kaip dažnai manoma, lengvesnis už pirmąjį?

Štai kelių MK mamyčių patirtis:

Marija:

Man asmeniškai viskas sunkiau, pradedant nuo fizinės savijautos iki tyrimų rezultatų nėštumo metu.

Gerdusiux:

Antrasis nėštumas man 100 kartų lengvesnis, nors dar pasižiūrėsime su gimdymu, bet šiaip priklauso, ko laukiesi, su berniukais, sako, sunkiau nėštumo metu, tai man irgi buvo sunkesnis, kai laukiausi sūnelio.

Deivuke:

Mano vyresnei bus dveji su puse, kai turės sesę ar brolį. Aš prieš antrą nėštumą laikiausi dietos ir nugarą gydžiausi. Neaišku, kaip man su nugara bus per antrą nėštumą, bet šis visai kitoks nei pirmas, su pirmu labai lengva buvo, jokio pykinimo ar panašiai, o antrąkart laukdamsi ir vėmiau, ir sveikatos neturėjau visai.

Abc:

Mano patirtimi, antras nėštumas lengvesnis. Na bent jau pradžia. Pirmosios 13 savaičių tikrai skiriasi nuo pirmojo mano nėštumo, šiuo kartu-jokių vėmimų, minimaliai pykinimo, tad kol kas esu visiskai patenkinta, žiūrėsime, kaip bus toliau :)

Palygink ir Tu savo nėštumus.

Diskusija forume

 

24. Jun 2013, 14:52

pypse nebutina atsakyti ,jei sunku pakomentoti ar pasidalinti savo patirtimi ,gali tiesiog patyleti o klausti visko galima ir palyginti galima . as nezinau kaip galima komentuoti taip geriau susilaikyti 😛

24. Jun 2013, 14:49

Man irgi pirmas nestumas buvo kaip pasaka ,nors man buvo tik 16 metuku kai pastojau . antrasis nestumas visai kitoks ,nera jegu ,truksta visko ,iki 4 men prasikankinau su vemimu ,beveik nieko valgyti negalejau buvau ant lasaliniu karta. dabar jau savijauta gereja taciau vargina zemas spaudimas ,ir visu reikiamu medziagu trukumas pradejau mesti svori nors nepasakyciau kad valgau mazai. dabar man labai idomu ar antra karta po gimdymo ,cezario operacijos atsigaunama sunkiau ? kaip gija pjuvis antra karta toi pacioj vietoja ar nebuna komplikaciju? nors svajoju ir begalo norejau si mazyli pagimdyti pati buvau nuliudinta yra dvi priezastys vaikiukas sedi nors iki gimdymo dar daug laiko taciau kad apsivers tikimybe 50/50 antrasis gyditoja pasake kad po pirmos operacijos antra vel operacija ...

jaldija jaldija 17. Jun 2013, 19:34

Manau taisyklių nėra, kiekvienai individualiai. Sakyčiau kad lengvesnis gali būti psichologine prasme, nes žinių, patirties daugiau.

pypse pypse 17. Jun 2013, 18:58

Iš ėsmės koks skirtumas?> kiekvienai juk skirtingai ir tas pirmas buvo... kaip galima tokių dalykų klausti ir lyginti😀

17. Jun 2013, 08:45

Antro nestumo trecias trimestras buvo man zymiai sunkesnis,bet laikas praejo zyyyymiai greiciau 😀