Apie ką galvoti besilaukiant: 10 padrąsinančių idėjų

Apie ką galvoti besilaukiant: 10 padrąsinančių idėjų

01. Aug 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kiekvienos besilaukiančios moters galvoje sukasi įvairiausių, keisčiausių minčių - gerų ir blogų. Ypač laukiantis pirmagimio - viskas nauja ir neįprasta. Kartu susikaupkime ir pasiruoškime tik teigiamoms mintims. Pabandom?

Nereikia nerimauti, jei jaučiu, kad esu neščia

Nėščiosios organizmas patiria labai daug pokyčių, todėl visiškai normalu, kai karts nuo karto jums kažką suskausta. Ir kai tik jums ateina mintis: "Oi, turbūt kažkas negerai su neštumu", išmokite sau aiškiai pasakyt: "Stop, man leidžiama jausti tik tai, kad esu neščia"

Nors aš ir nematau mažylio, aš esu šalia

Matyti kūdikį ekrane echoskopijos metu - ypatingas emocinis išgyvenimas visiems tėvams, todėl vis norisi kuo dažniau ją atlikti. Tačiau neverta pamiršti, kad ir be echoskopijos yra daugubė būdų užmegzti ypatingą ryšį su būsimu mažyliu. Neabejok, kad jam tavo pilvelyje kuo puikiausia.

Emocinį ryšį su vaikeliu gali užmegzti kalbėdama su juo kasdien, net ir mintimis. 

Aš galiu pasikliauti savo kūnu

Nauja gyvybė motinos pilvelyje auga ir vystosi pagal seniai žinomą gamtos planą - gyvybė pati žino, ką ir kaip daryti. Nėštukei beveik nieko ir nereikia daryti - tik stengtis gyventi sveiką gyvenimo būdą ir leisti tam stebuklui išvysti pasaulį.

Raminkite save mintimis: "Aš galiu pasikliauti savo kūnu ir šiuo metu jis puikiai savarankiškai su viskuo tvarkosi".

Aš susikoncentuoju ne į tai, ko negaliu, o į tai, ką galiu

Daugelis nėštukių neretai susikoncentruoja į tai, ko "NEGALI" padaryti, pavyzdžiui, pradeda abejoti, ar gali lankyti baseiną, sauną, dažyti plaukus, sportuoti ir pan.

Žinoma, informacija apie tai, kaip elgtis nėštumo metu, ko saugotis, labai svarbi, tačiau nesigraudenk, kad daugelio dalykų tau reikia atsisakyti. Geriau pagalvok, ką gali padaryti nėštumo metu - klausykis geros muzikos, galvok apie gražius dalykus, sveikai maitinkis, daug judėk ir pan.

Laukdama mažylio aš vis arčiau didžiausio savo gyvenimo stebuklo 

Nėštukei būtina žinoti, kad ne visi pojūčiai šiame laikotarpyje bus malonūs. Savaitėmis gali pykinti, apimti silpnumas, vėliau gali prasidėti rėmuo, kojų, rankų tinimas ir kt. negalavimai. Tačiau į visa tai galima žiūrėti ne kaip į problemą, bet kaip į dalyvavimą Didžiausio gyvenimo stebuklo.

Mano nėštumas unikalus

Lyginti savo nėštumą su kitų moterų - normalu. Tačiau jei nėštukei nėra nugaros skausmų, arba pilvuko dydis ne toks kaip kitų, tai nereiiškia, kad kažkas blogai. Standartinio nėštumo nėra. Todėl ramink save: "Mano nėštumas unikalus ir su niekuo nepalyginamas".

Mano pilvukas daro mane gražesnę

Ne visos moterys ramiai priima išorinius kūno pokyčius nėštumo metu. Daug kas priklauso ir nuo aplinkinių reakcijos, partnerio pasakymų jūsų atžvilgiu. Juk jūs pačios žinote, kad tai gražiausias moters gyvenimo periodas, kad neštukė yra nepakartojama ir nuostabi, kad ir koks pilvuko dydis būtų.

Kuo daugiau galvosi, kad šiuo metu esi paslaptingoje, palaimintoje būsenoje, tuo labiau pripažinsi tą tiesą, kad esi nepakartojama.

Aš būsiu atvira

Būti nėščiai reiškia, kad vieną dieną ateis akimirka, kai reikės gimdyti. Taip, tai susiję su nežinomybe. Nuo kiekvienos būsimos mamos priklauso, kaip ji laukia gimdymo: su baime ir nerimu ar pasiruošusi pasikliauti situacija ir atsiskleisti, kai ateis TAS momentas.

Beveik viską padaro pati gamta. Visko, ko reikia iš būsimos mamytės - tai sugebėjimo būti atvirai viskam, kas vyksta pagal gamtos įstatymus. Galvokite" Aš galiu atsivertii dėl mažylio, kuris ateis į šį pasaulį, ir būti atvira viskam, kas vyksta".

Sąrėmiai - mano sąjungininkai

Sąrėmiai dažniausiai skausmingi, tačiau atminkite, kad kiekvienos moters skausmas skirtingas ir yra būdų sumažinti nemalonius pojūčius - tai kvėpavimo pratimai, judesiai ir pozos.

Ypač svarbus vidinis nusiteikimas. Gerai įsivaizduoti, kad sąrėmis - tai banga, kuri užlieja, kuriai atsiduodi, plauki su ja. Sąrėmis - tai ne kažkas prieš tave, su kuo reikia kovoti, o tavo sąjungininkas, nes kiekviena sąrėmio banga tave priartina prie kūdikio.

Su mažylio gimimu aš irgi gimstu iš naujo

Gimdymo metu ne tik į pasaulį ateina mažylis, bet ir moteris gimsta iš naujo, juk dabar ji ne ta, kuri buvo anksčiau - dabar ji išties MAMA 

Jeigu tave visgi neramina abejonės, kaip viskas vyks, vyk tas mintis, galvodama: "Priešaky manęs laukia didelis ir stebuklingas nuotykis, kuriam pasibaigus ne tik gims kūdikis, bet ir aš, ir mano vyras tapsime kitais žmonėmis: mama ir tėčiu"