Ankstyvieji nėštumo požymiai

Ankstyvieji nėštumo požymiai

23. Dec 2012, 00:00

Jei tikėtume vienos apklausos duomenimis, apie pusė moterų iki pasidarydamos nėštumo testą jau įtarė esančios nėščios. Kokie gi yra pirmieji nėštumo požymiai?

 

Kada pajusite pirmuosius nėštumo požymius, priklauso tik nuo jūsų organizmo jautrumo. Užsienyje atliktų tyrimų duomenimis, lygiai pusė apklaustų nėščių moterų dar prieš užtrunkant menstruacijoms jau įtarė esančios nėščios, o daugiau kaip 40 procentų buvo tuo įsitikinusios. Kokie gi yra pirmieji nėštumo požymiai?

 

Nuovargis ir mieguistumas


Jei staiga nei iš šio, nei iš to jaučiatės labai pavargusi, tarsi išsunkta, o kitų objektyvių priežasčių tam nėra, tai gali būti vienas iš ankstyvųjų nėštumo požymių. Pastojusios moterys dažnai yra labiau mieguistos, ima žiovauti vos atsibudusios.

 

Patepliojimas


Maždaug aštuonios dienos po ovuliacijos galite pajusti nemalonius gimdos susitraukimus ir šiek tiek pakraujuoti. Išskyros paprastai būna negausios, rausvos ar rusvos spalvos.

 

Jautresnės krūtys

 

Šis požymis pasitaiko ne visoms būsimoms mamoms. Be to, jis gali ir suklaidinti, nes krūtys ne vienai moteriai padidėja ir pajautrėja artėjant mėnesinėms.

 

Dažnas šlapinimasis

 

Tai sąlygoja nėštumo hormonų gamyba. Dažnas bėgiojimas į tualetą būdingas ne tik nėštumo pradžiai, bet ir pabaigai, tačiau tada priežastis būna padidėjusi gimda, spaudžianti šlapimo pūslę.

 

Rytinis pykinimas

 

Daugiau kaip pusė nėščiųjų šį simptomą jaučia labai anksti, net apie penktąją nėštumo savaitę. Be to, rytinis pykinimas tik vadinasi rytiniu, o iš tiesų jis užklupti gali ir kitu paros metu.

 

Koks buvo jūsų pats pirmasis nėštumo požymis?