Akušerės konsultacija: nėščioji serga sloga

Akušerės konsultacija: nėščioji serga sloga

12. Jan 2015, 08:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Turi klausimų akušerei? Siųsk redakcija@mamyciuklubas.lt ir surasime atsakymą!

Edita klausia:

"Gyvename ne Lietuvoje, esu nėščia jau 14 savaičių, tačiau kankina sloga nuo pat nėštumo pradžios. Čiaudau gan dažnai (keletą kartų per dieną), užgulta nosis, rytas atrodo, jog sukilusi temperatūra, tačiau jos nebūna.

Naudoju jūros vandenį. Nėštumo pradžioje buvo temperatūros 37.0, 37.2.

Labai saugau save, kad nesusirgčiau. Baisu net lauke vaikščioti, kad neperpūstų, nesušilčiau. Pasiteiravus šeimos gydytojos liepė nekreipti dėmesio. Tačiau labai bijau, jog nepakenktų mano leliukui.

Čia, Norvegijoje, požiūris į nėštumą visiškai kitoks. Baisu, jog kažką praleisiu. Mums pirmas nėštumas.

Kaip gydyti šią slogą, o gal tai peršalimas?"

Atsako akušerė ir tėvų mokyklos "Belaukiant gimimo" (www.facebook.com/BelaukiantGimimo) įkūrėja Marija Mizgaitienė:

"Laba diena, sloga tai ne liga. Tai gali buti peršalimo arba alergijos simptomas. Kokio pobūdžio sekretas išsiskiria iš nosies? Skystas vandeningas, geltonas, žalias? Iš tiesų neštumo metu organizmas patiria didelį stresą ir nusilpsta imunitetas.

Patariu jums sureguliuoti savo mitybą valgyti pagal sveikos mitybos piramidės principus, išeiti į lauką pasivaikščioti, geriau į parką ar miską. Gerkite daug šiltų arbatų su citrina. Ir jūros vandenuku valykite nosytę.

Negalima atmesti, kad slogą sukelia alergija. Galbūt pasikeitė jūsų aplinka? Pakeitėt skalbiklį ar pradėjot vartoti maisto papildus? 

Nusiraminkite, nei peršalimo sukelta sloga, nei alergijos nepakenks jūsų mažyliui. Pasinaudokite mano patarimais bent 2 savaites ir jei nepraeis vėl kreipkitės į gydytoją." 

Ekspertai

Marija Mizgaitienė

akušerė, tėvystės mokyklos Sumanimama.lt įkūrėja
Marija Mizgaitienė in-vecaku-skola