9 mėnesiai - tai daug ar mažai?

9 mėnesiai - tai daug ar mažai?

26. Oct 2020, 20:50 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Planuota, tačiau 2 juostelės nėštumo teste šiek tiek suglumina. 

Laukiuosiu! O kas dabar? 

Iškart daugybė klausimų - kas, kaip, nuo ko pradėti, o gal kažko nedaryti... skubėti ar laukti ramiai? 

Per kelias dienas tarsi viskas stoja į savo vėžias, kartais net pamirštu (kiek tai leidžia padaryti nuolatinis pykinimas) savo naująją būseną. Juk dar tiek daug laiko! Beveik 9 mėnesiai, kalnus galima nuversti... 

Kiekvieną nėštumo savaitę paskaitinėju apie pilvelio gyventoją, tarsi pasidomėdama: ką ten mažasis žmogeliukas veikia, koks jau gali būti ūgis ar svoris, kas šiuo metu auga (vystosi) intensyviausiai... o tuo metu laikas bėga. Dažnesni apsilankymai pas gydytoją man vis primena, kad kažkas pasikeitė. Gydytojos žodžiuose pradedu girdėti - nepersistenk, pailsėk, skirk laiko sau, pamiegok, nekelk sunkių daiktų, stebėk savijautą ir mėgaukis šiuo laikotarpiu. 

Na o aš po vizitų toliau bėgu į darbus, dar vis iki galo nepripažindama pati sau, kad reikės sustoti. 

Ir staiga kompiuterio ekrane raudonai šviečia eilutė, kuri skamba maždaug taip:  "nuo šios savaitės rekomenduojama visus daiktus, kurie bus reikalingi Jums ir mažyliui gimdymo namuose, visada turėkite kartu su savimi". Akys išsiplečia: - ką?? Kur dingo laikas? Jau ruoštis? 

Prasideda naršymas ir ieškojimas ... o ko man ir mažyliui ten reikia? Sarašų ilgumas mane šiek tiek nustebina, skirtumai taip pat...pradedu skaitinėti forumus ten dar daugiu skirtingų nuomonių. Kaip atsirinkti? Ko reikės būtent mums? 

Tuomet iškyla dar keletas naujų klausimų, kurie anksčiau atrodė visiškai tolimi ir neaktualūs: kur gimdyti? Lankyti kažkokius kursus ar ne? (Pasirinkimas kursų šiuo metu mane taip pat nustebino, džiugu, kad visko tiek daug).

Kaip gimdymo vieta pasirinkta (aš pasirinkau P.Mažylio gimdymo namus, turėjau daug gerų atsiliepimų iš keleto klientų bei labai artimų šeimos narių, kurie apsilankymus ten jau buvo išbandę "savo kailiu") ir pas ten dirbantį gydytoją nužygiuota - vėl ramu. Ten užsirašiau į 5 dienų "mini" paskaitėlių ciklą. Dvejojau, galvojau gal nereikia, bet buvo smagu! Ir verta visu 100 proc.! Visų pirma, aš labai seniai, arba gal net niekada, nebuvau susidūrusi su tokiu personalu. Po pirmojo apsilankymo ten iškeliavau labai nustebusi - negi visi čia esantys darbuotojai visada tokie pozityvūs, paslaugūs, besišypsantys ir pasiruošę atsakyti net į keisčiausius klausimus? Ir aš kalbu tikrai ne vien tik apie gydytoją, aš kalbu apie visus ten sutiktus!

Paskaitėlėse buvo išties daug naudingos informacijos apie gimdymą, naujagimio priežiūrą bei žindymą. Ir tai nebuvo pamokėlės, kuriose (nepaprastai malonios, šmaikščios, pozityvios ir žavios darbuotojos) mus bandė įtikinti, kad gimdymas ir motinystė - tai tik "gėlytės" ir šypsenos. Jos labai subtiliai, tačiau jokiu būdu negąsdinančiai pateikė tikrąją informaciją. Po paskaitų ciklo jaučiuosiu visiškai rami, oi kiek aš dar nežinau, bet tiksliai žinau, kad viskas bus gerai! 

Daiktai suruošti, darbai pabaigti ir mano "savaičių sekimo ekranėlyje" ... 8 mėnesiai, jau prasideda 9 mėnuo - paskutinis. Aš sustojau, laikas prabėgo taip greitai, kad man 9 mėnesiai dabar atrodo labai mažai. 

Pradėjau naują etapą, kurį galiu drąsiai vadinti "laikas sau ir visi kiti sofos reikaliukai". 

Labai smalsu, kaip tas laikotarpis prabėgo Jums? Gal turite patarimų ką aš dar privalau nuveikti per savo laiką? 

Visoms smagaus laukimo,

Su šypsena - Viktorija

"Viktorijos masazai" "Viktorijos masazai" 29. Oct 2020, 15:01

Dėkoju ?

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 27. Oct 2020, 11:14

Viktorija, gero tau likusio su Pilvinuku laiko ir lengvo gimdymo ?