9 frazės, kurių vyrams nevalia sakyti besilaukiančiai

9 frazės, kurių vyrams nevalia sakyti besilaukiančiai

03. Jul 2012, 13:00

Nėštumo metu moters  nuotaika svyruoja dažniau, negu įprastai. Todėl ją sujaudinti ar supykdyti itin lengva. Ar žinojote, ko vyrams nevalia sakyti savo moteriai per nėštumą?

 

„Oho! Tavo draugė turi toookią taliją“

 

Manote, kad vyrui ištarus šią frazę jo besilaukianti mylimoji išgirs, tai kas pasakyta? Vargu... Ji išgirs panašiai: „Brangioji, tavo talija dabar kaip begemoto, o štai draugės tokia daili...“. Todėl prieš taip sakant geriau pagalvoti, o dar geriau - taip išvis nesakyti būsimai mamai.

 

„Pamanyk sau, pykina...“


Nėščiąją pykina? Tinsta kojos? Pamanyk, kas per problemos... Jeigu dar pasitaiko taip manančių vyrų, labai gaila... Aišku, jiems tokią savijautą įsivaizduoti gal ir sunku, nors...

 

Gal vyrui padėtų toks paaiškinimas: „Įsivaizduok, brangusis, nuvažiuoji pas draugą: alus, stikliukas stipresnio, dar alaus, ir dar vyno taurė, kita. Kitą rytą galva net plyšta, svaigsta, rodos, žemė iš po kojų slysta. Tu guodiesi, o žmona ir sako: „Ėėė, kokia čia smulkmena“.

 

„O kas išplaus grindis?“


Iš ryto nėščioji skubėjo į polikliniką, kad priduotų tyrimus. Tada- į darbą, po jo – apsipirkti parduotuvėje ir į namus gaminti vakarienės. Klausimas: „Brangioji, o kas išplaus grindis“ šiuo atveju visai ne į temą. Juk tai jūsų brangiausioji, besilaukianti atžalos, o ne kokia nors Pelenė, turinti nudirbti visus ir daugiau darbų...

 

„Kaip gerai, kad gimtų berniukas“


Mokslas neturi jokių įrodymų, kad vienas ar kitas mitybos būdas, gyvenimo stilius ar kiti faktoriai įtakotų būsimo vaiko lytį. Tai tėra didelis Stebuklas, kuriam nesame pavaldūs, ir dėl to graužti moterį mažų mažiausiai neteisinga.

 

„Gavau kvietimą į vakarėlį. Gal eisiu vienas?“


Nėštumas – ne pretekstas uždaryti moterį tarp keturių sienų. Jei būsimame vakarėlyje bus daug triukšmo, dūmų ir gėrimų, nėščioji greičiausiai pati atsisakys ten važiuoti. Tačiau pasiūlyti tikrai reiktų.

 

„Man rodos, tu tinsti“


Moteris ir pati žino, kad tinimai – dažnas nėštumo palydovas. Patikėkite, ji tai mato, ir priminti dar kartą apie tai tikrai nereikia. Jei prasta nuotaika, burnokite prieš valdžią, kaimynus, partiją, tačiau besilaukianti žmona turėtų būti šventas dalykas.

 

„Kada turėsime normalų seksą?“


„O ką padarei pats, kad jis toks būtų, ir būtų gera abiems?“ – toks atsakymas būtų teisingiausias į šį klausimą. Moteris- ne aptarnaujantis personalas, kad tenkintų jūsų įnorius, tai abiejų pusių malonumas ir „darbas“.

 

„Pavadinsime  jį Tomu. Taškas“


Kadangi būsimasis vaikas – abiejų, todėl renkant vardą derėtų irgi išklausyti abiejų pusių variantus. Gerai, kai vyras turi savo tvirtą nuomonę, bet dar geriau, kai moka išklausyti ir kitą.

 

„O vaikas tikrai gims sveikas?“


Tai jau smūgis žemiau juostos. Nėštumo metu moters pasitikėjimas savimi ir taip svyruoja, o jūs su tokiu klausimu galite moteriai sukelti ašaras. Atvirkščiai, jūs turėtumėte žmonai nuolat kartoti, kad „viskas bus gerai“ – tokiu atveju jūs būtumėte vienos komandos žaidėjai.

 

Ar esate iš vyrų girdėję bent vieną tokią frazę?