6 patarimai, ką galite ir ko negalite daryti besilaukdamos

6 patarimai, ką galite ir ko negalite daryti besilaukdamos

11. Aug 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nėštumo metu kasdienė namų ruoša tampa vis sunkesne užduotimi. Pilvukui vis didėjant tvarkymosi neišvengsime, tačiau visus darbelius stenkitės atlikti saugiai. Keli patarimai, ką galite ir ko negalite daryti nėštumo metu.

Grynas oras ir gera nuotaika

Jeigu būtinai nori tvarkinėtis namuose, atverk langą. Veiklos metu raumenys susitraukinėja dažniau ir aktyviau, todėl šiuo metu reikia daugiau deguonies. Jeigu tau ima trūkti oro, trūksta jo ir mažyliui.

Antra sąlyga – būk geros nuotaikos, išlik rami ir niekur neskubėk ruošos metu.

Nekelk aukštai rankų

Jei nori ką nors kelti į viršų neaukštai, nesvarbu, kad pasieki, vis tiek palypėk ant stabilios atramos, kad nereikėtų aukštai tiesti rankų. Jeigu kelsi vieną ranką į viršų ir dar pasistiebsi, stuburas gaus labai didelį krūvį

Ką nors dirbdama namuose, stenkis naudoti abi rankas, nes vienpusis krūvis gali iššaukti silpnumą vienoje kūno pusėje ir padidinti tonusą kitoje. Vėliau tokia būsena gali keisti tavo eiseną.

Nešamą daiktą laikyk prie pilvo

Jei tau būtina perkelti kokį nors nedidelį daiktą iš vienos vietos į kitą, laikyk jį kuo arčiau pilvo, kad svorio centras nebūtų per daug priekyje. Priešingu atveju, per daug įsitemps tavo liemens ir apatinės nugaros srities raumenys.

Prisėsk ir išsitiesk

Keldama kokį nors nesunkų daiktą nuo grindų, nesilenk prie jo, o prisėsk ant kulnų tiesia nugara. Tuomet imk daiktą abiem rankom ir pamažu atsistok. Tokie judesiai padės išvengti apatinės nugaros srities perkrovos.

Stovėjimas vienoje vietoje

Jei reikia ilgai stovėti vienoje vietoje, nepamiršk šiek tiek išskėsti kojas pečių plotyje. Tai padės tau pajusti, kur yra svorio centras, ir išlaikyti jį.

Jei ėmeisi išsiurbti kambarį, ištiesk vieną koją į priekį, tokia padėtis saugi tavo stuburui. Neskubėk pasilenkti žemyn, jei kas nors nukrito ar išsipylė. Pritūpk ir tik tuomet daryk tai, kas reikalinga.

Metas pertraukėlei!

Petraukėles daryk kas 15-20 minučių, kad raumenys spėtų atsipalaiduoti. Atsigulk arba įsitaisyk patogiai sėdėdama – kraujas tegu laisvai cirkuliuoja iš kojų į širdį. Jeigu tave neramina pojūčiai liemens ar apatinėje nugaros srityje, šiek tiek ištempk ir ištiesink nugarą. Padėti gali ir stovėjimas „ant keturių“ katės pozoje.