5 pratimai per dieną - ir pagimdysite su džiaugsmu

24. Jan 2014, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jūs, be abejo, žinote, kaip svarbu paruošti kūną gimdymui. Gimdymas – tai fizinis krūvis, o nemankštinami raumenys, susidūrę su krūviu, blogai atlieka savo darbą.

Kineziterapeutė Kristina Stalidzanė pasakoja apie svarbiausius pratimus, kuriuos gali atlikti bet kuri būsima mamytė, net jei ir gydytojas paskyrė lovos režimą, kai atrodo, kad negalimi bet kokie judesiai. Žinoma, jei gydytojas uždraudžia net ir šiuos pratimus, jų reikia atsisakyti.

PRATIMAS Nr.1 - prireiks kamuolio

Patogiausia šį pratimą atlikti ant gimnastikos kamuolio, tada mažesnis krūvis tenka nugarai ir kaklui. Atsiklaupk ant kelių, o alkūnes ir galvą padėk ant kamuolio. Jei tau patogiau krūtine atsiremti į kamuolį, taip ir padaryk, o rankas nuleisk žemyn.

Svarbiausia šiame pratime – klubų judesiai, jais turite „piešti“ aštuonetuką. Galima daryti paprasčiausius judesius, sukant klubus ratu.

Šis pratimas gerina kraujo apytaką klubų srityje ir juos mankština. Pratimą reikia atlikti kasdien ne mažiau 10-15 minučių per dieną, ypač jei dienos pabaigoje pavargo juosmuo ir nugara.

PRATIMAS Nr.2 – judiname klubus

Kojos pečių plotyje, rankos ant juosmens. Klubais daryk sukamuosius judesius. Į vieną pusę 10-15 kartų, po to į kitą. Stenkis klubais piešti didelį apskritimą. Neskubėkite, jauskite malonumą.

Šis pratimas stiprina nugaros raumenis, stuburą ir juosmenį, gerina kraujo apytaką klubuose, taip pat aprūpina mažylį deguonimi.

PRATIMAS Nr. 3 – ruošiamės pasivaikščioti

Kaip bebūtų banalu, tačiau pasivaikščioti reikia kasdien. Kiekvienai iš mūsų pasivaikščiojimas susijęs su skirtingomis situacijomis – kai kurioms tai kelias į darbą, kai kam tai poilsis parke ant suoliuko, trečioms tai tikslingas pusvalandinis vaikščiojimas.

Vaikščioti reikia ramiai, nebėgant, tačiau aktyviai.

Žiemą pasivaikščiojimas turi trukti mažiausiai valandą, vasarą – bent tris valandas per dieną. Tokie pasivaikščiojimai mankština raumenis, kurie dalyvauja gimdyme. Be to, jei vaikščiojate miške, plaučius pripildote švariu deguonimi.

PRATIMAS Nr. 4 – mankšta sėdint

Jei tavo darbas sėdimas, tuomet pratimus gali atlikti darbe. Jei skaitai, žiūri TV, siūni, pjaustai salotas, gali atlikti štai tokius pratimus.

Galima atsisėsti turkiškai

 20140123201238-85210.jpg

Drugelio poza - kai liečiasi pėdos, o keliai maksimaliai nutolę į šalis. Jais gali judinti kaip sparnus.

Šie pratimai stiprina klubų raumenis, stangrina tarpukojo raumenis.

PRATIMAS Nr. 5 – treniruok tarpvietės raumenis

Pakalbėsime apie Kėgelio pratimus.

Lėtai įtempk tarpukojo raumenis ir pažiūrėk, kaip ilgai taip gali išlaikyti. Po kurio laiko atpalaiduok juos. Svarbiausia, atpalaiduok ne iš karto, o daryk viską lėtai.

Treniruojame raumenis ir stangriname juos palaipsniui. Pradžioje įtempiame nedaug, kaip važiavimas liftu: pirmas aukštas – laikome 3-5 sekundes, atpalaiduojame, kylame liftu aukščiau, dar ilgiau laikome ir pan. Gerai, jei galite pakilti iki devinto aukšto. Leidžiamės taip pat pamažu.

Kitame pratime svarbiausia greitis – reikia įtempti tarpukojo raumenis kuo greičiau. Stebėk, kad raumenų įtempimo jėga būtų ne paviršutinė, o gilesnė.

Įsivaizduok, kad tau tarp kojų kamuoliukas ir jį reikia išmesti spaudimo jėga. Mintimis pasistenk tai padaryti, palaikydama įtemptus raumenis 10-30 sek. Po to leisk raumenims grįžti į normalią būseną, pailsėk pusę minutės ir pakartok pratimą kelis kartus.

Jeigu kasdien atliksi šiuos pratimus, paruoši reikalingus raumenis gimdymui ir pats procesas bus lengvas bei džiaugsmingas. Pratimų atlikimas neužima daug laiko, o ir tau nereikia būti sportinės formos. Juos galima atlikti ir tvarkantis namuose.

Pirmosios sauskelnės naujagimiams Huggies® Newborn!

20131107141641-24848.jpg