4 nėščiųjų negalavimai

4 nėščiųjų negalavimai

08. Apr 2013, 08:00

Nėštumas – ne liga, o normali fiziologinė būsena, mėgstama sakyti pas mus. Tikra tiesa, tačiau verta nepamiršti ir to, kad egzistuoja keletas specifinių ligų, kurios yra būdingos tik būsimoms mamoms.

 


Pasak Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovės Gražinos Drąsutienės
, yra specifinės ligos, būdingos tik nėščiai, yra ir bendrosios ligos, kurios apsunkina nėštumo eigą ir normalią būklę.

 

Specifinės nėštukių ligos:

 

1.Lengva arba sunki preeklampsija

 

Preeklampsijai būdinga padidėjęs kraujospūdis, baltymas šlapime (proteinurija) bei tinimas. Neretai tinsta ne tik kojos tinsta, bet ir kitos kūno vietos.

 

2.Nėščiųjų anemija 

 

Kitaip vadinama mažakraujyste, yra raudonųjų kraujo kūnelių (eritrocitų) ir hemoglobino kiekio sumažėjimas kraujyje; pasireiškianti nuolatiniu nuovargiu. Augdamas vaisius pasiima iš mamos tai, ko jam trūksta. Tad būsimai mamytei reikia gerti geležies preparatų.

 

3. Padažnėjęs bėgiojimas į tualetą

 

Tai kamuoja beveik visas būsimąsias mamas  – atrodo, menkas negalavimas, tačiau kai kuriais atvejais gali signalizuoti apie tam tikrą pavojų.

 

Didėjanti gimda spaudžia šlapimo pūslę, todėl būsimai mamytei susidaro įspūdis, kad nori šlapintis, tačiau ne visada tai pavyksta. Tai yra normalu paskutiniais nėštumo mėnesiais. Tačiau reikia žiūrėti, koks yra šlapimo tyrimas ir kiti tyrimai. Nes tokius simptomus gali turėti ir rimta liga.

 

4. Hemorojus arba vidurių užkietėjimas 

 

Jis būdingas ne vienai moteriai, kuri netrukus tas mama, ir to priežastis – nėštumo metu pasikeitusi mityba bei padidėjęs svoris.

 

Kad ir kokie jus lydėtų negalavimai, apie visus nemalonius reiškinius reikia išsakyti jus prižiūrinčiam ginekologui ar šeimos gydytojui.

 

Kokios ligos, susirgimai ir negalavimai kamavo (-uoja) jus nėštumo laikotarpiu? 

 

08. Apr 2013, 22:52

Man tiesiogiai isvalymo nesiule, bet sake buna tokiu atveju, kai privaledavo padaryti, nes grese moteriai mirtinas nusilpimas, nepadejo nei laselines. O jei laselines man butu nepadeje, tai nezinau kaip butu pasibaige. Bet dziaugiuosi, kad siaip netaip istveriau ir dabar turim sveika judru ir grazu berniuka 😀 Oi atsimenu Sandra, kaip kasdien cia forume guosdavomes vienos kitoms. As ir tu tai berods didziausios "apsivemeles" buvom 😃

08. Apr 2013, 22:24

O kas isvardinta tai visus turejau iskyrus hemoroju. Nors tiek kad jis nekankino 😃 tiek anemija ir kraujospudis nedaug skyresi nuo normos... o wc - labai nervindavo, nes tik atsikeldavau ir iskart supykindavo

08. Apr 2013, 22:22

man tai pirmas nestumas tai isvis beveik visi men pravemti... tai pirmi 6 men tai isvis, galima sakyti nieko nepamenu tik kaip bloga ... su antru apie 20 sav jau gan neblogai jauciausi, baisiausi buvo iki 15 sav. Irgi vemdavau nuo bet ko, kad ir kas nusiciaudydavo ir jau viskas .... 60 km kol davaziuodavau - spedavau issivemti 10 kartu .... tik va gulima poza labai gelbejo - stipriai aprimdavo pykinimas.

O tau daktarai kalbejo apie isvalyma??????? eina sau ... Butu net supykde ju tokie zodziai ....

08. Apr 2013, 18:41

Idomu kodel i sarasa neitrauke toksikozes? Mane 10 savaiciu kankino siaubinga toksikoze - vemiau kiekviena miela diena po kelis kartus, o budavo tokiu dienu, kai pravemdavau istisai, vos gurksneli ar kasneli prarijusi ir nustodavau tik greitukeje sulasinus laseline. Jei laselines butu nepadeje, tai butu dare valyma...

gintarerei gintarerei 08. Apr 2013, 14:59

oj man viskas buvo, isskyrus anemija ir auksta spaudima, bet ant ribos jau buvo 😀 kaip as sakau, turejau visu nestumo pozymiu po biski, taigi pajutau nestuma is visu pusiu, bet labiausiai kankino tinimas paksutini trimestra, i tuolate noras ir nugaros skausmas, o visa kita, tai kazkaip nesureiksminau nes nesudare sunkumu gyventi pilnavertiskai 😀 ai dar nuovargis nuolatinis nervino mane...kol susiruosdavau i parduotuve, jausdavausi kaip iskasusi 3 griovius 😃

08. Apr 2013, 13:52

Su pirmu nestumu kankino tinimas,kad pirkdavau puse dydzio didesnius batus,ir tik pradedavau vaikscioti,kojos iskart istindavo,ziedus buvau isvis nusiemus. Si nestuma kankina koju meslungis,nedidelis kraujavimas is nosies ir aisku daznas vaiksciojimas i toleta. Del vaiksciojimo i toleta visai nesistebiu,nes per diena isgeriu apie 3 litrus vandens. Dar si nestuma kankina nusivylimo jausmas,nes pries pirma nestuma buvau normalaus kuno sudejimo,drabuziu rasdavau bet kurioj parduotuvej ir jauciausi puikiai,po pirmo nestumo nepavyko numesti svorio ir po 4men vel pastojau. Kartais pyktis ima ant saves,kad negaliu grazesnio drabuzelio uzsideti,nes netelpu,kad kelnes naujos,bet pradilsta greitai,bet nebedaug liko ir pradesiu sportuoti.

08. Apr 2013, 12:55

mane taip pat lydi daznas sisiojimas bet tai nekeista nes per diena isgeriu beveik 2 l skysciu, pagrinde vanduo, su viduriu uzkietejimu padeda kovot dziovintu slyvu valgymas ryte pries pusrycius 👍