34-ta savaitė ir ramus ilgėjantis laukimas su nerimą keliančiomis baimėmis

34-ta savaitė ir ramus ilgėjantis laukimas su nerimą keliančiomis baimėmis

18. Apr 2016, 13:59

Sveikos, mielosios! 

Dienoms beslenkant atėjo ir 34-toji savaitė. Dabar vis sunkiau užsirišti batus, pasilenkti, norint ką nors pakelti, o ir naktimis vis sunkiau miegoti, patogiai įsitaisyti, bet vistiek stengiuosi kuo daugiau vaikščioti ir judėti, nors daug greičiau pavargstu. Kaip gerai, kad šalia namų yra draustinis su bundančia pavasario gamta, tai daug lengviau susitarti su savimi, kad užteks patogiai sėdėti, reikia pasivaikščioti. 

20160418135646-80309.jpg


20160418135728-31067.jpg


Šią savaitę lankiausi pas mus prižiūrinčią gydytoją. Vaikelis auga ir pilnai atitinka dienas, nors sakė, kad didelė panelė nebus - planuojamas gimimo svoris iki 3 kilogramų, kas mane šiek tiek išgąsdino, nes pasirodė kiek per mažas... Taip pat gydytoja dar kartelį patvirtino - tai mergytė. Su vyru labai džiaugėmės, galėdami vėl pažvelgti, kaip mažylė laikosi pilvelyje. 
 
 
Taip pat šią savaitę klausiau kartu su vyru paskaitos apie gimdymą. Cha, pamaniau sau, kai pasakoja akušerės, tai viskas atrodo gan paprasta. Gimdymo pradžia bus aiški, eiga sklandi. Bet ar tikrai? Tikrai nuoširdžiai tikiuosi, kad viskas eisis, kaip per sviestą. Stengiuosi būti tikra optimiste, juk milijonai moterų gimdė, gimdo ir gimdys. Vis sau mintyse kartoju - aš ne viena tokia. Žinoma, siaubingai bijau, bet kai pradėjau aiškintis baimės priežastis, supratau, kad tai įveikiama. Bijau aš ne skausmo ir ne plyšimų, bijau netinkamo kvėpavimo ir stumimo, kitaip sakant, kad galiu būti tikra vištele gimdymo metu, tad susikoncentravau į kvėpavimo pratimus. Tik tokiu būdu, manau, pavyks jaustis labiau užtikrintai gimdymo metu ir sumažinti savo baimes. 
 
 
Dar šią savaitę teko lankytis paskaitoje apie naujagimio priežiūrą, tai buvo man trečioji paskaita šia tema. Visuose kursuose buvo aptariamos tos pačios temos, tačiau visur skirtas skirtingas dėmesys kiekvienai iš jų. Šį kartą daugiau sveikatos edukologė kalbėjo apie naujagimio higieną ir maudynes - apie man siaubingiausią dalyką. Atvirai, beprotiškai bijau maudynių, baisu kažką ne taip atlikti, blogai paimti ir panašiai. Man dar nėra tekę maudyti naujagimio, tad būsiu mama visiškai be patirties. Aišku baimes kelia ir maitinimas, miegas, pervystimas. Praktiškai viską darysiu pirmą kartą, ir jau dabar įsivaizduoju savo baimės persmelktą veidą. Guodžia mane tik viena mintis - aš ne pirma būsima mama, kuri dar nieko nemoka, viskas, juk, ateina su praktika. Taip? 
Dabar tikiuosi paguodos žodžių :)) 
 
Iki kitos savaitės,
Gabija


21. Apr 2016, 17:14 Goda_Mamyciuklubas.lt

Skaitau šia kontraversišką ir prieštaringai vertinamą knygą. Man patinka kas ten rašom, nors, tikiu, kad bus sunku. Sunku bus nenusileisti, bet tikiuosi užsispyręs charakteris man padės. 😀
Dėl maudynių bandysiu mamytės savo prašyti morališko palaikymo, kad bent šalia pastovėtų 😃
Ačiū 🌷

21. Apr 2016, 17:11 Motinėlė

Aš tikiuosi, kad kas dien darysis vis lengviau, juolab, kad bus ir dėl ko stengtis, tobulėti 😀 ačiū 🌷

21. Apr 2016, 17:08 Dovileab

Mes su vyru irgi galvojam, kad gelbėjimosi ieškosime youtube 😃 ačiū už palaikymą! 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 18. Apr 2016, 21:22

O, kokia pažįstama knyga 😀 Ruošiatės laikytis griežtos dienotvarkės? Maniškė pagal ją puikiai išmoko išmiegoti visą naktį. Tiesa, teko taikytis prie sesių režimo ir migdyti pusę devynių (ne septintą, kaip pataria). Bet knyga stiprios valios tėvams 😃 😃
Maudynės bus baisios tik pirmos, nepergyvenkite! P.S. pasikvieskite į jas draugę ar giminaitę, kuri turi vaikučių, bus drąsiau.

Dovileab Dovileab 18. Apr 2016, 15:11

Kaip visa tai pažįstama 😀! Tikrai visos visos, laukdamos pirmagimių, turim tokių pat baimių ir abejonių, bet gerai yra tai, kad visa tai laikina, o džiaugmas, kuris aplankys atėjus vaikeliui, bus begalinis 😀! O apie maudynes prisiminiau, kad mums su vyru tai taip pat buvo vienas baisiausių dalykų. Turėjom CD su video, kaip reikia maudyti mažylį. Kai jau atėjo laikas pirmą kartą maudyti, peržiūrėjom video ir užėjo isterinis juokas, nes nufilmuotas jau toks paaugęs, beveik galvytę laikantis vaikelis. Galiausiai pagelbėjo youtube, ten radom mums tinkamą filmuką apie maudynes. Aišku baimė nedingo, bet jau buvo aiškiau, ką daryti 😀