34 nėštumo savaitė: kaip fantastiniame filme

34 nėštumo savaitė: kaip fantastiniame filme

18. May 2011, 00:00

Sveikos:) Kaip Jums netikėti Lietuvos karščiai? Aš, tiesą pasakius, labai laukiau šilumos, tačiau ne tokios beprotiškos:) Nors ir kasdien išeiname su mažyle pasivaikščioti, tačiau man pamažu pradeda tinti kojos, kaista padai, o rankų pirštai pučiasi lyg būčiau kokia lėlė.

 

Žodžiu, keisti tie mano nauji pojūčiai, sunkiai aš išveriu mūsų karščius, tačiau nuotaika visuomet puiki. Ar galėtų būti kitaip, kai atsibundi ir už lango pamatai šviečiančią saulutę...ji maloniai šildo bei kutena nosytę, o paskui jaučiu savo dukrytės švelnų prisiglaudimą, šiltą bučinuką ir jos juokingą pasakimą "ku-ku":) Tiesiog rojus žemėje:)

 

Kaip prabėgo Jūsų savaitė? Mano tai buvo ganėtinai intensyvi, nes mes su vyru jau susirūpinome savo kraustymuisi į namą, o tam reikia dar daug visko nuveikti. Na, vienas darbas jau pradėtas, mes užsisakėme duris, kurias mums pagamins ir sumontuos per 2 savaites. Be to, vyras nupirks įvairias lentynas ir dėžes, kad galėtų sutvarkyti mūsų spintas, ir mes nuvešime pačius būtiniausius drabužius.

 

Na, nevardinsiu visko, ką mums reikia padaryti, bet patikėkite, rodos, kad tų darbų kasdien tik daugėja:) Bet kai tvarkai viską dėl savęs ir savo šeimos, tai tie rūpesčiai būna laaaaaabai malonūs:)

 

Ai, dar visai neseniai mes "apturėjome" mūsų šeimos fotosesiją pas fotografę, kuri kadaise įamžino mano dukrytės laukimą. Dabar laukiame nuotraukyčių. O sugalvojome tai po to, kai likau ne visai patenkinta nuotraukomis, kurias gavau iš kito fotografo, iš mūsų šeimyninės fotosesijos studijoje.

 

Nežinau, vyras, jo mama, mano mamytė bei kiti, kas tik matė tas nuotraukas, pasakė, kas jos labai gražios, bet man ypatingo įspūdžio nepaliko, nes....fotografui nepavyko perteikti mūsų nuotaikos, jausmų ir šiaip pats procesas buvo šiek tiek sausokas.

 

Ką aš turiu omenyje? O gi tai, kad kai jis mus fotografavo, tai vis sakydavo, kaip mums atsistoti arba atsisėsti, o man asmeniškai rūpi ne atidirbtos pozos, o tikri jausmai, tikri išgyvenimai, nesuvaidinti gyvenimo momentai. Štai keletas nuotraukyčių iš minėtos fotosesijos.

 

 

Beje, man jau 34 nėštumo savaitė, o tai reiškia, kad mažylio ilgis 305-318 mm, bendras ilgis 44 cm, o svoris siekia net 2250-2499 g. Šiuo metu organizmas jau pilnai susiformavęs ir galva, palyginti su kūnu, yra proporcinga. Po oda ir toliau kaupiasi riebalai. Skiriamos aktyvumo rūšys: ramus miegas, aktyvus sapnas, ramus būdravimas ir aktyvus būdravimas.

 

Stebint mažylio elgesį, šias keturias aktyvumo rūšis galima lengvai pamatyti. Placenta jau visiškai subrendo ir pasiekė didžiausią savo veiklos efektyvumą. Jos augimas netrukus baigsis ir prasidės senėjimas. Žinote, šiuo metu mano mažylis juda kiek rečiau negu anksčiau, bet visa tai tik dėl jo svorio, juk jis jau pakankamai didelis, o jam visam reikia tilpti mano pilvuke.

 

Beje, dabar jo akytės yra mėlynos, tačiau kai jis gims, akių spalva gali ir pasikeisti:) Štai kiek naujovių mūsų gyvenime:) Aš kasdien stebiu savo mažylio judesius, bendrauju su juo, bet vis negaliu patikėti, kad mano mažylis telpa mano pilvuke...ir šiaip čia kaip kokiam fantastiniame filme, vienas organizmas gyvena kitame:)

 

Nors aš jau turiu dukrytę, tačiau antro leliaus atsiradimas man vis tiek prilygsta nerealiam stebuklui:) Taigi, tiek šiam karteliui:)

 

IKI, nėštukė Viktorija:)


P.S.Galbūt kitą savaitę nieko iš mūsų neišgirsit, nes mes išvažiuojame pailsėti prie jūros, tai iš anksto atsiprašome:)

18. May 2011, 13:36

Labai gražios nuotraukos 😀
Ir smagaus poilsio 🌷

18. May 2011, 13:15

Kaip smagu, kokia tu graži 😀 Liko koks geras mėnesiukas ar pusantro ir laikysi savo mažiuką 😀

18. May 2011, 13:12

Smagių ir saulėtų jums atostogų 😀 🤗 🌷 🌷 🌷

18. May 2011, 12:45

nu matai kaip, mano gimė juodom juodom, paskui tik pamėlynavo 😀

18. May 2011, 12:41

na, skaiciau, kad moxliskai irodyta neva visi leliukai, budami mamos pilveliuose turi melynas akis ir gimsta su tokiom pat, o paskiau jau palaipsniui spalva keiciasi😉

18. May 2011, 12:41

aciu, mergaites, uz palaikyma😀 gal, is tiesu per daug noriu is tu foto?😀

ausryte12 ausryte12 18. May 2011, 12:08

Grazios labai foto! Ypatingai mergytes! 👍 Oi, kaip gera bus prie juros. Pailsekite! 🌷

18. May 2011, 10:57

man labai grazios foto 😀 Graziu atostogu 🌷

18. May 2011, 10:35

Sakai, nenatūralios foto?Argi Gabutė galėtų taip nenatūraliai šypsotis ir juoktis😀.Man tai jos šaunios.

18. May 2011, 09:46

Iš kur žinai, kad akytės mėlynos ? 😀

18. May 2011, 08:12

Žaviausia neštukė pasaulyje. 😀

neri neri 18. May 2011, 08:07

gero poilsio 😉

18. May 2011, 07:35

labai gera ir smagu skaityti tavo dienorasty 😀o nuotraukytes labai grazios 👍